Nasveti

Iz bele halje v modna oblačila

Jana
20. 12. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

»V življenju vedno rada poskusim kaj novega, zato se nisem prav nič pritoževala, ko me je mamina sestrična prijavila na Janino preobrazbo,«

Helena Črne

»V življenju vedno rada poskusim kaj novega, zato se nisem prav nič pritoževala, ko me je mamina sestrična prijavila na Janino preobrazbo,« je o novi pustolovščini v življenju povedala 31-letna Helena Črne, ki prihaja iz prekrasnega belokranjskega mesta Črnomelj.

Helena, po poklicu laborantska tehtnica, je zaposlena v Zdravstvenem domu Črnomelj. »Za ta poklic sem se odločila že v četrtem razredu osnovne šole. Vseskozi sem si prizadevala, da sem si izpolnila željo. Imam zelo razgibano delo. Delam v antikoagulantni ambulanti, ambulanti splošne medicine pa še v ekonomatu – nabavljam in izdajam material za zdravstveni dom,« je povedala  Helena, ki se ni zadovoljila s končano srednjo šolo, temveč se ob delu izobražuje na Visoki šoli za zdravstvo v Novem mestu. Čim prej želi postati diplomirana medicinska sestra. Zaveda se namreč, da bomo morali po novem še dolgo delati, pa tudi koristno se ji zdi čim več znati. »Študij po bolonjskem sistemu je zelo obsežen in težaven, zato mi vzame kar precej časa. A kljub temu ga najdem toliko, da greva z mamo, s katero se od malega odlično razumeva in ki je strastna ljubiteljica drsanja, drsat, pa tudi kolesarit.« Tej vsestranski mladi ženski  so vile rojenice v zibelko položile veliko talentov. Eden od njih je kuhanje. Tisti, ki so poskusili njene jedi, pravijo, da bi zlahka delala v kateri od boljših restavracij. Zelo rada  tudi peče slaščice. Še posebej to rada počne v teh zimskih dneh, ko so popoldnevi kratki in je najlepše biti na toplem.

Nasvet frizerja in mojstrice ličenja
Helena precej pogosto obiskuje frizerja. Enkrat na dva meseca jo postrižejo in pobarvajo. »Rada eksperimentiram z barvami. Brez skrbi se prepustim frizerju, saj mi doslej še ni naredil nobene katastrofalne pričeske. Nekateri se šalijo, da sem zaradi svoje neobremenjenosti sanjska stranka frizerjev,« se je smejala Helena. Od preobrazbe je pričakovala novosti, pa tudi modnost. Frizerka Aleksandra ji je klasično okroglo pričesko oblikovala v malce bolj asimetrično in dinamično. Lase ji je podstrigla in jih pobarvala v svetlo bakreno. Pričesko ji je oblikovala tako, da lasje iz kratkih prehajajo v daljše, ki so pobarvani s temno bakreno barvo.
Z barvami se je poigrala tudi mojstrica ličenja Manca. Heleni je s tekočim pudrom najprej prekrila drobne nepravilnosti na koži, nato pa ji je obrobila oči s temno rjavim kajalskim svinčnikom in ji jih s tem na videz povečala. Osenčila jih je z rožnatimi in rjavkastimi odtenki, kar se je lepo ujelo s Heleninima novo barvo las in očmi.

 

Tekst:                 Andreja Comino andreja.comino@delo-revije.si
Foto:                  Mateja Jordovič Potočnik
Ličenje:               Manca Maselj
Stilistka:             Saša Prelesnik
Pričeska:             Aleksandra Struga za Alexhairbodyline, Trg republike – Pasaža Maximarketa, Ljubljana
Lasna kozmetika: z.one
Oblačila:               Jakna Mura, nakit A-Zone /  vse Nama


Jana št. 50, 14.12.2010