Nasveti

Posebna sreča

Jana
17. 1. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

»Ne boste verjeli, toda našo družino je doletela posebna sreča. Moja hči je bila februarja leta 1992 na naslovnici Jane, zdaj pa bom v Jani tudi jaz.

Brigita Pavlin

»Ne boste verjeli, toda našo družino je doletela posebna sreča. Moja hči je bila februarja leta 1992 na naslovnici Jane in konec leta so bralke ter bralci Jane to naslovnico izbrali za najlepšo. Zdaj pa bom v Jani tudi jaz, v rubriki, ki jo imam še posebej rada in je ne zamudim v nobeni številki, v Veliki Janini preobrazbi,« je ponosno povedala Brigita Pavlin iz Prevoj pri Lukovici. Njena hči je bila na naslovnici kot deklica, njena mama pa pri 41 letih. Brigita je rojstni dan praznovala prejšnji mesec.

Večina Brigitinega življenja se odvija med epruvetami. »Od leta 1993 delam v laboratoriju na Zavodu za transfuzijsko medicino. Testiram ljudi, ki pridejo darovat kri. Delo me veseli, ne predstavljam si, da bi počela kaj drugega,« je povedala ta živahna 41-letnica, ki ji na prvi pogled ne bi nihče prisodil, da je zakorakala že v peto desetletje. Enako kot služba jo veseli glasba. Obiskovala je glasbeno šolo in končala flavto, nato pa se je pridružila pihalnemu orkestru in v njem zdaj vztraja že dolgih 30 let. »Zadnjih deset let igram v dveh orkestrih. Na leto imamo več kot sto nastopov po vsej Sloveniji. Vabijo nas na povorke, parade, obletnice godb in društev, poroke, pogrebe, pa tudi kot presenečenje na osebne jubileje. Sprva sem morala veliko vaditi, zdaj pa imam za seboj že toliko kilometrine, da mi skorajda ni treba. Malo manj sem vadila, ko smo zidali hišo, a ne zato, ker tega ne bi marala početi, temveč ker nisem imela časa,« je povedala Brigita, ki ima zapolnjeno sleherno minuto v življenju.
Vedno ji pride nasproti pravo naključje. Tako je na obisku pri neki gospe na steni videla čudovite klekljane slike iz idrijske čipke. Gospa jo je vprašala, ali bi se želela naučiti klekljanja, pa je brez obotavljanja privolila. Lotila se je dela in že kmalu postala zelo spretna. »Klekljam že dvajseti vzorec, v pičlih dveh dneh spletem pulover. Dobro mi gredo od rok tudi druga ročna dela. Domačim skorajda ni treba k frizerju, saj vse postrižem in pobarvam, prav tako uživam pri izrezovanju in lepljenju okraskov ter aranžiranju daril,« je razlagala mama dveh otrok. Brigita zna spretno uporabiti čisto vsak trak ali košček papirja. Ovitkov od čokoladnih bombonov nikoli ne vrže proč, temveč iz njih izrezuje snežinke in jih nato lepi na čestitke. Ta aktivna ženska je ves čas v  pogonu. Kondicijo si nabira s kolesarjenjem, zadnjega pol leta pa se vsak dan sprehaja s psičko labradorko. »Ne znam biti pri miru. Če ne drugega, čistim, saj ne prenesem, da je doma kaj umazano. Tale preobrazba je bila pravo presenečenje, da sem tako dolgo zdržala pri miru, a se je splačalo,« se je zasmejala.

Nasvet frizerja in mojstrice ličenja
Brigita le redko obiskuje frizerja, največ trikrat na leto, saj se kar sama postriže in pobarva. »S pričesko nisem nikoli eksperimentirala, še največkrat sem imela trajno skodrane in pobarvane rdeče. Frizerji pravijo, da sem hvaležna stranka, saj se nikoli ne pritožujem nad ponesrečeno frizuro, pravim, da mi bodo lasje že zrastli,« se je zasmejala. Na preobrazbo je prišla s svetlejšimi lasmi, med njimi je bilo kar precej sivih. Frizer Tilen ji je naredil asimetrično pričesko. Zgoraj ji je lase precej skrajšal, nato pa postrigel stopničasto. Pobarval jo je na vijolično. Spredaj ji je naredil frufru, ki je na levi strani nekoliko krajši.
Brigita je mojstrici ličenja Manci povedala, da se liči zelo poredko – največkrat za nastope, ko si s pudrom prekrije rdečico na nosu. Manci je pustila, da je s čopiči in svinčniki izrazila svojo kreativnost in ji popolnoma spremenila videz. Pretiravala ni, le prekrila ji je rdečico, nepravilnosti na koži in podočnjake, nato pa ji modno osenčila oči ter usta. Brigita je bila z novo podobo zelo zadovoljna.

 

Tekst:                          Andreja Comino andreja.comino@delo-revije.si
Foto:                           Mateja Jordovič Potočnik
Ličenje:                        Manca Maselj
Stilistka:                       Saša Prelesnik
Pričeska:                      Tilen Rep za Alexhairbodyline, Trg republike – Pasaža Maximarketa, Ljubljana
Lasna kozmetika:           z.one
Oblačila:                      Top Guess by Marciano /  Nama

Jana št. 2, 11.1.2011