Nasveti

Čokoladni kolački

Jana
4. 2. 2011, 15.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vložene hruške lahko zamenjamo z breskvami ali drugim sadjem.

Za 12 kolačkov
Priprava: 15 minut
Pečenje: 30 minut

Sestavine: 340 g moke * 10 g kakava v prahu * 1,5 žličke pecilnega praška * ščepec soli * 100 g vloženih hrušk iz kompota (odcejenih) * 2 jajci * 120 g sladkorja * 7 žlic olja * 2 dl pinjenca ali posnetega mleka * 100 g  nastrgane jedilne čokolade ali čokoladnih mrvic.

Priprava: V skledi pomešamo moko, pecilni prašek, sol in kakav. Odcejene hruške narežemo na kockice. V drugi skledi penasto umešamo jajci in sladkor. Dodamo in primešamo olje ter pinjeno mleko. Na vrh stresemo mešanico moke in drugih sestavin. Na hitro premešamo, toliko, da se vse poveže. Nazadnje dodamo hruške in čokoladne mrvice ter premešamo. Vdolbine v pekaču za kolačke obložimo s papirnatimi modelčki. Vanje naložimo testo. Pečemo v ogreti pečici pri 180 stopinjah od 25 do 30 minut. Pustimo, da se kolački nekoliko ohladijo, nato jih še mlačne ponudimo. Zraven lahko  postrežemo stepeno sladko smetano ali s sadni preliv, ki ga naredimo iz marmelade in nekaj žlic soka, v katerem so bile vložene hruške.