Nasveti

Intimne pričeske

Jana
11. 2. 2011, 11.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Intimne pričeske niso nekaj novega, saj so se z njimi poigravale že ženske v starem Egiptu. A hit so spet postale šele kako desetletje nazaj. Počasi so prešle iz modne muhe tistih, ki si največ upajo, v redno žensko rutino.

Intimne pričeske niso nekaj novega, saj so se z njimi poigravale že ženske v starem Egiptu. A hit so spet postale šele kako desetletje nazaj. Počasi so prešle iz modne muhe tistih, ki si največ upajo, v redno žensko rutino. Še malo, pa ne bo več najstnice in mlade dame, ki se ne bi urejala tam spodaj. A lepo oblikovan venerin griček seveda nikakor ni rezerviran le zanje. Zakaj ne bi z našo pomočjo z intimnim  srčkom svojega dragega presenetili tudi vi?

Britje
Najstarejše in še vedno najbolj razširjeno odpravljanje odvečnih dlačic je gotovo britje. Verjetno ni dekleta, ki si ne bi v najstniških letih nekaj časa sposojala mamine ali celo očetove britvice za to. Britje je relativno varno, saj pri sodobnih varnih britvicah razen manjših ureznin ni hujših posledic. A kaj, ko je z britvico tam spodaj tako težko operirati! Vsekakor boste pri tem načinu nujno potrebovale veliko ogledalo in nekaj gimnastičnih spretnosti. Nikar ne pozabite na peno za britje in škarje, da dlake najprej čim bolj skrajšate. Če si želite na venerinem gričku oblikovati srček, črto, lep trikotnik ali še kaj bolj zanimivega, pa tudi model. Nekaj jih lahko kupite že v večjih drogerijah, še lažje pa si ga iz kartona ali plastične folije izdelate kar same. A tudi če boste zadovoljne z rezultatom, žal prav dolgo ne bo trajal. Tiste, ki jim dlačice med nogami spet zrasejo šele čez tri dni, so že redkost. Pa še prav zoprno pikajo. Nekatere se tega sicer navadijo in jih ne moti preveč, druge se sprijaznijo s tem, da ves postopek ponavljajo po dvakrat na teden. Da vas po britju ne bi pestile še vnete pikice, pa se je dobro držati naslednjega: vedno uporabljajte čisto britvico, najbolje kar vedno drugo, saj se na njej rade zadržujejo bakterije, ki povzročajo vnetje. Vedno brijte v smeri rasti dlačic, pa čeprav potem koža ne bo tako gladka. Po britju pazite, da bo koža vedno čista in suha. Ne nanašajte krem in gelov, ki lahko zamašijo pore. Raje uporabite otroški puder.

Depilacijska krema
Na prvi pogled je depilacijska krema za oblikovanje intimne pričeske idealna rešitev. Namažeš, počakaš, zdrgneš in je. A nikar prehitro! Res je, da boste z njo preprosto oblikovale. Paziti morate le na to, da dlake najprej pristrižete, ker drugače oblike ne boste nikoli natančno zadele, in da ste previdne pri nanašanju. (Tudi tu je plastičen ali papirnat model nepogrešljiv.) Če kakšna dlakica še ostane, jo pobrijete z britvico. A depiliranje sramnih ustnic in anusa bi bila velika napaka. To so močna kemična sredstva, ki ne smejo priti v stik s sluznico, ker jo lahko poškodujejo. Da o tem, kako bi vas peklo, sploh ne govorimo!

Voskanje
Voskanje je gotovo trajnejša rešitev kot britje ali depilacijske kreme, a tudi precej bolj boleča in ne brez tveganja. Temu namenjeni izdelki so na voljo v vsaki malo bolje založeni drogeriji, in to v lončkih in trakovih, ki so že namazani z voskom. Ti so za začetnice gotovo najprimernejši, saj jih nikoli ne moremo toliko segreti, da bi se z njimi opekle. Pri voskanju v nasprotju s prvima dvema postopkoma izpulimo tudi korenino dlake. Zato je učinek veliko dolgotrajnejši (dlake na novo zrasejo šele čez dva tedna, pri nekaterih celo čez šest), dlake, ker niso odrezane, pa tudi rastejo na občutek »mehkeje« in manj na gosto. Vendar gre tu le za občutek, saj ne zrasejo vse dlake naenkrat tako kot pri britju in tudi voskamo na novo, še preden zrasejo vse, zato se nam zdi, da so zdaj dlake redkejše. Lahko pa, da imamo prav, saj ni popolnoma izključeno, da z voskanjem ne uničimo nekaterih foliklov, iz katerih rastejo dlake. Že zato je treba premisliti, ali bi se intimnih predelov lahko lotili na ta način. Morda pa bodo nekoč spet v modi gosti grmički. Kakor koli že, voskanje doma je zelo primerno, da se znebite odvečnih dlačic na bikini črti (območje na stegnih in trebuhu tik ob hlačkah), kjer jih verjetno ne boste nikoli pogrešale in kjer ne morete narediti večje škode. Bolj intimne predele pa raje obdelajte drugače ali pa voskanje zaupajte izučenim strokovnjakom.

Brazilska depilacija
Naziv brazilska depilacija pozna že skoraj vsaka babica, kaj to pomeni, pa še vedno ne ve niti petina žensk. Kaj šele, kakšen je postopek in kako ste po njej videti tam spodaj. Je pa to gotovo najbolj elegantna rešitev za vse, ki bi se rade znebile dlak na intimnih predelih. A pozor! To ni za sramežljive in tiste, ki težko prenašajo bolečino.
Brazilska depilacija pomeni postopek, pri katerem vam z vročim voskom odstranijo vse dlačice tam spodaj. Da, tudi tiste med sramnimi ustnicami in okoli anusa. Po njej boste videti kot predpubertetno dekletce, razen če kozmetičarko poprosite, naj vam pusti tanko črto na sredini venerinega grička. V večini salonov vam bodo sicer ponudili papirnate tangice, da se za njimi vsaj malo skrijete, a to je bolj psihološki trik. Seveda jih boste morale umikati v vse možne strani, morda dvigniti noge nad glavo, morda se celo za kak trenutek postaviti na vse štiri. Zdaj verjetno razumete, zakaj to ni za sramežljive. Da tudi ni za tiste, ki še epilatorja na nogah ne prenesejo, pa je razlog naslednji. Če imate spodaj dolge kodre, vam jih bo kozmetičarka najprej postrigla, nato vas popudrala in namazala z vročim voskom. Nanj bo položila krpo in z njo v hitrem potegu naenkrat odpulila vse dlačice. Uf, kajne! Če kdo pravi, da to ne boli, laže! Še posebej prve nekajkrat. Zato naj vas nikar ne bo sram zajavkati, če se boste kdaj odločili za brazilko. Po tem prvem šoku bo kozmetičarka enako ponovila še na notranji strani sramnih ustnic in okoli anusa, kar bo dlačic ostalo, pa populila s pinceto. Dobra stran brazilske depilacije je, da vzdrži vsaj dva tedna, pikice in mozoljčki na intimnem predelu pa se pojavijo res le izjemoma. Slaba pa ta, da morajo biti dlačice za naslednji postopek dolge vsaj milimeter, nekaterim pa se po prvem postopku pojavijo sicer nenevarne podkožne krvavitve, torej modrice.  Se sliši strašno? Dokler se ne navadiš, gotovo je, a ženske, ki se odločijo za brazilsko depilacijo, se ji navadno nikoli več ne odrečejo. Videza in gladkosti, ki jo s tem dosežete, se ne da doseči na noben drug način. Nekatere pa trdijo, da ob njej doživijo celo orgazem. (eg)