Nasveti

Gratinirani mesni srček

Jana
11. 2. 2011, 12.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V znamenju valentinovega tedna.

Sestavine: 3 žlice olja + 2 čebuli + 40 dkg piščančjega ali svinjskega mesa + sol + poper + 2 rdeči papriki + 2 stroka česna + 200 g ribanega sira za gratiniranje + 100 ml kisle smetane + 2 jajci + žlička muškatnega oreščka + 1 strok česna za pekač.
Priprava: Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na čebuli. Meso narežemo na trakove in papriko na koščke. Sesekljamo česen. Vse skupaj 10 minut pražimo. Solimo in popramo.
Pekač v obliki srčka naoljimo in ga natremo s česnom. V skodelici razžvrkljamo jajca, vmešamo kislo smetano in nariban sir, solimo in dodamo muškatni orešček. Nadev prelijemo čez meso.
V pečici pečemo pri 200 stopinjah C 20 minut.