Nasveti

Kremna juhica s hrustljavimi srčki

Jana
11. 2. 2011, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V znamenju valentinovega tedna.

Sestavine: polovica brokolija + 3 korenčki + 3 krompirji + 1 majhna čebula + 2 stroka česna + 2 žlički olivnega olja + vejica peteršilja + ščepec majarona + sol + poper + (po želji) zelenjavna osnova + štiri žlice kisle smetane ali polnomastnega mleka + 3 kosi belega kruha + 2 žlici masla
Priprava: Brokoli, korenje in krompir očistimo, olupimo in narežemo na manjše kose. Čebulo sesekljamo in jo dve minuti pražimo na olju. Dodamo zelenjavo in zalijemo z vodo. En strok česna sesekljamo in ga dodamo juhi, solimo, popramo in po želji dodamo še jušno zelenjavno osnovo. Kuhamo 25 minut. Dodamo peteršilj in majaron.
Pripravimo srčke. Z modelom za piškote izdelamo srčke iz kruha. Namažemo jih z maslom in česnom in jih v pečici zapečemo pri 220 stopinjah C. Pazimo, da se nam ne zažgejo.
Ko je juha kuhana, jo zmeljemo s paličnim mešalnikom, dodamo smetano ali mleko in postrežemo s srčki.