Nasveti

Za lepše življenje v Piranu

Jana
25. 4. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Jano redno prebiram, še posebej mi je všeč preobrazba, saj pridno lepšate običajne ženske.

Olga Peric

»Jano redno prebiram, še posebej mi je všeč preobrazba, saj pridno lepšate običajne ženske. Sama nikoli nisem zbrala toliko poguma, da bi se prijavila nanjo. Na srečo imam zlato hčer Doris, ki me je na skrivaj hotela razveseliti,« je povedala 49-letna Olga Peric iz Pirana.

Doris je v pismu o svoji mami zapisala, da vsak teden Jano najprej odpre na strani s preobrazbo. Velikokrat je izrazila željo po novem videzu, a si ni upala nič storiti v tej smeri, saj je precej zadržana. Na preobrazbo je prišla s hčerko, ki je mamina največja modna kritičarka.
Olga je snažilka na gimnaziji v Piranu. »V šoli delam že petnajst let in še vedno z veseljem hodim v službo. Prej sem delala na osnovni šoli, a mi je prav prijalo, ko sem šla v novo službo na gimnazijo,« je povedala Olga, ki tako kot drugi Pirančani bije vsakodnevno bitko s prevozom. »Življenje v Piranu je lepo, a težko, saj vsakemu gospodinjstvu pripada le eno parkirišče, pa še avtomobilov ne smemo imeti notri. Zato je treba vse znositi na roke,« je potarnala mama dveh odraslih otrok, ki ob koncu  hodi z družino na Kras, kjer imajo hišo in vrt. Uživa v prelepi kraški pokrajini, sprošča jo urejanje vrta, sajenje rož, pa tudi dela v vinogradu se ne brani. Vesela je, da ji je uspelo vzgojiti pridna in poštena otroka, zdaj pa že čaka vnuke.  Hči se je lani poročila in morda jo bo že v kratkem razveselila s kakšno lepo novico.
Dotlej pa bo Olgi v veselje preobrazba.  Saj ne, da ne bi hotela biti lepa, nasprotno, ta prijetna gospa, ki uživa v kuhi in peki (pa ne bi smela, saj ima sladkorno, se je smejala),  pridno kupuje kozmetiko, potem pa je ne uporablja. Zato je bila vesela Mančinih in Tanjinih nasvetov, kako se naličiti in katera oblačila so najprimernejša (pa tudi modna) za gospe srednjih let.

Nasvet frizerja in mojstrice ličenja
Doris je povedala, da ima njena mama že »celo večnost« enako pričesko in da si le redko upa kaj spremeniti na sebi. Na preobrazbo je prišla s srednje dolgimi lasmi. Bili so preveč rumeni, za povrh pa je imela še centimeter in pol narastka. Tilen je Olgo pobarval na lep peščen odtenek, ki se barvno ujema z njeno poltjo. Postrigel jo je resasto asimetrično, s čimer je dosegel mehkejši, mladostnejši in modnejši videz. Mojstrica ličenja Manca pa je pohvalila Olgino polt. Čeprav je na pragu abrahama, ima le malo gubic in drugih nepravilnosti na koži. Bolj se je posvetila ličenju oči in ust. Usta je poudarila s črtalom in tušem temno rjave ter zelene barve. Uporabila je tehniko zadimljenih oči, na trepalnice pa ji je nanesla obilo črne maskare. Z živo rožnato šminko ji je poudarila usta, bleščilo pa jim je še dodalo lesk.

 

Tekst:                  Andreja Comino andreja.comino@delo-revije.si
Foto:                   Mateja Jordovič Potočnik
Ličenje:               Manca Maselj, Martina Borščak, Viki Leški po Anastasijini tehniki oblikovanja obrvi
Kozmetika:          Alexami
Stilistka:             Tanja Skok 
Pričeska:             Tilen Rep za Alex Hair &Body Line, Pasaža Maximarketa, Ljubljana
Oblačila in nakit:  S Oliver

Jana št. 16, 19.4.2011