Nasveti

Prijatelji so ostrmeli

Jana
2. 5. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Že dolgo sem razmišljala o spremembi, ki bi pozitivno vplivala name. Sem prijetno dekle, ki rado skrbi za svoj videz.

Nina Šinkovec

21-letna Nina Šinkovec prihaja iz Tržišča, vasice med Sevnico in Trebnjem. Zadnja tri leta pa večino časa preživi v Mariboru, kjer na Pedagoški fakulteti študira razredni pouk. »Že dolgo sem razmišljala o spremembi, ki bi pozitivno vplivala name. Sem prijetno dekle, ki rado skrbi za svoj videz. Negujem svojo kožo in prebiram članke o negi. Že dolgo sem si želela preobrazbe, ki mi bo dala še več energije in volje,« nam je zaupala v pismu. V Maribor se je vračala  z dobro mero obojega, saj so naši lepotni mojstri zadeli žebljico na glavico in Nino polepšali od glave do pete.

»Od nekdaj me veseli delo z otroki. Všeč so mi njihove iskrenost, neposrednost, odkritosrčnost. V nasprotju z odraslimi ne razmišljajo, temveč naravnost povedo, kaj jim leži na duši. Ko sem končala gimnazijo v Novem mestu, sem bila neskončno vesela, da mi je uspelo priti na Pedagoško fakulteto,« je povedala Nina, ki se v želi preskusiti tudi v poučevanju odraslih. Kot večina njenih vrstnikov si tudi ona vedno prazen študentski proračun polni z delom prek študentskega servisa. »Na žalost ne delam v svoji bodoči stroki, temveč sprejmem, kar dobim. V stroki bi lahko delala samo prostovoljno, a od česa bi potem živela? Tako se moram zadovoljiti tudi s telefonskim anketiranjem.«
Postavna Nina kar prekipeva od energije. Je strastna in aktivna športnica: nordijska hoja, odbojka, košarka, kolesarjenje, plavanje in še marsikaj drugega je redno na njenem urniku. »Nenehno se mi kaj dogaja. Vsak torek hodimo ven in takrat si dam duška, saj rada plešem. Imam veliko sošolcev, spoprijateljila pa sem se tudi s številnimi drugimi mladimi, tako da mi družbe ne manjka. Sem v študentskem domu, zavedam se, da brezskrbna študentska leta hitro minejo, zato ne želim nič zamuditi,« se je smejalo dekle, ki si želi potovati. Lani je bila na Pagu, zdaj pa pridno varčuje, da se bo odpravila še kam dlje.  Po preobrazbi pa se ji je mudilo nazaj v Maribor, kjer so jo že čakali prijatelji, da bodo pohvalili njen novi videz.

Nasvet frizerja in mojstrice ličenja
Študentka Nina je prišla na stilsko preobrazbo z dolgimi, močno skodranimi lasmi naravno rjave barve. Nina še nikoli ni imela pobarvanih las, kar je frizerja precej začudilo. Zelo bujne lase se je frizer Tilen odločil ukrotiti tako, da jim je s posebno tehniko striženja zmanjšal bujnost. Oblikoval ji je preprosto pričesko, s katero ne bo imela veliko dela. Sprednji del las ji je posvetlil za odtenek, druge lase pa ji je pobarval s temnejšo rjavo barvo. Ostrigel jo je na daljši resasti paž, s čimer je ohranil Ninin mladostni in nagajivi videz.
Mojstrica ličenja Manca je morala Nini najprej s korektorjem dobro prekriti nepravilnosti na problematični koži. Nato ji je obrobila oči s črnim tušem in zeleno barvico, veke pa ji je osenčila v zadimljeni tehniki. Precej drzna je  bila tudi pri nanašanju šminke, saj Nini zelo pristojijo žive barve. Rožnata je bila odlična izbira.

 

Tekst:                     Andreja Comino andreja.comino@delo-revije.si
Foto:                      Mateja Jordovič Potočnik
Ličenje:                   Manca Maselj
Kozmetika:              Alexami
Stilistka:                 Tanja Skok 
Pričeska:                 Tilen Rep za Alex Hair & Body Line, Pasaža Maximarketa, Ljubljana
Oblačila in nakit:       S Oliver 

 

Jana št. 17, 26.4.2011