Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Skopuški soprog

Uredništvo
5. 7. 2023, 05.00
Deli članek:

Družina nima finančnih težav, a jih močno pesti nerganje stiskaškega očeta, ki otrokom na dopustu ne privošči niti kepice sladoleda.

edit: Jana.si
Vse se mu zdi predrago. Nenehno nerga.

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Finančno smo čisto solidna družina, imamo lastniško stanovanje, ki smo ga pred petimi leti odplačali, dva šoloobvezna otroka, ki rasteta kot konoplja, glede službe z možem nisva v skrbeh, ker najini podjetji dobro stojita in se tudi za prihodnost glede na branžo ni bati. Zadnje čase me vedno bolj moti moževo stiskaštvo. Kadar je treba otrokoma kupiti superge, komplicira: A je res treba, pa saj smo jih kupili spomladi, a ne moreta malo potrpeti … Ja, ne moreta, naj ju tiščijo ali kaj, otrok pač tja do 15 leta prerase po tri pare na leto! In potem išče po Bolhi in drugih platformah rabljene čevlje, da bo ja privarčeval tistih pet evrov. Pa oblačila, če bi bilo po njegovem, bi otroka nosila hlače od lani, ki bi jima zdaj segale do kolen. Stroškov za gospodinjstvo ne bom niti omenjala, vse je predrago in nepotrebno. Zdaj bomo pa šli na dopust, za katerega sem ga komaj prepričala, in sem kar slabe volje, ker se bojim, da bom kot lani. Vse se mu bo zdelo predrago, kava, sladoled, sadje, ko gremo z otrokoma zvečer na »promenado« in jima privoščim vsakemu eno kepico, nam ves večer najeda zaradi tega. Za večino obrokov itak vse že prej doma pripravim in peljemo s sabo. Kar hudo mi je bilo, ko mi je pred dnevi starejši otrok rekel, da bi raje kar doma ostal, da mu ni fajn iti z očetom na morje, ker samo tečnari. Po resnici povem, da sem tudi sama razmišljala o tem, da bi šla sama z otrokoma na morje, bi se imeli bolj luštno, ampak bi mi pa potem doma najedal, ko bi videl finančni izdatek, saj ureja vse v zvezi s položnicami in spletno banko za oba. Dolgoročno to ne bo šlo, njegova čemernost vpliva tudi na moja čustva do njega, vse skupaj pa na vzdušje v družini. Je sploh mogoče spremeniti tako osebo? Še enkrat moram poudariti, razlogov za tako stiskaštvo ni."

- Dragana

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana, št. 27, 4. 07. 2023

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!