Mnenja

Ko bralci zarjovijo: Stilska goljufija

/
19. 1. 2023, 09.30
Posodobljeno: 19. 1. 2023, 14.29
Deli članek:

'Vse to sem napisala, da še katera ženska ne bo nasedla tej goljufiji, ki je mojo družino stala skoraj 400 evrov,' je ob izpovedi zapisala bralka Karolina.

Pexels
Pismo bralke (fotografija je simbolična)

Za rojstni dan sem dobila od svojih najbližjih darilni bon za stilsko preobrazbo, ki obsega po zapisu: strokovno svetovanje v studiu, sprememba pričeske, ličenje s svetovanjem, studijsko fotografiranje (4-krat), izposoja studijskih oblačil in 5 obdelanih fotografij. In konec decembra 2022 sem ga želela unovčiti. Veselila sem se dogodka, a je bila prava katastrofa.

Kaj se je vse skupaj začelo ...

Prišla sem točno ob uri v prostore Taemorei na Italijanski ulici 8 v Ljubljani. Po dolgem čakanju in moji 2-kratni intervenciji je gospodična iz frizerskega salona le zmogla iti v prostore zadaj po drugo gospodično, da me je sprejela. Ko sem sedla v pisarni nasproti nje, me je spraševala, katere barve rada nosim, kakšno garderobo imam, ogledala si je mojo postavo in odobravajoče kimala, skratka zavlačevala je zato, ker sem pač imela ob določeni uri frizerja. Novega mi ni povedala ničesar. Na fotografiji na tablici mi je pokazala pričesko, ki naj bi jo imela, vključno z novo barvo las! Da bi si ogledala moj ten kože, premislila, kaj bi k mojemu obrazu pristajalo, da bi me kaj vprašala za mnenje, o tem ni bilo sledu.

Slab začetek, a upala sem na boljše nadaljevanje

A je bilo vedno slabše! Ko sem prišla v frizerski salon, mi je gospodična še enkrat pokazala isto fotografijo za pričesko in rekla sem, da se ne strinjam, saj bi bila po eni strani lasišča čisto na kratko postrižena, večina skodranih las bi mi čudno padala čez obraz, pa nekaj cm temne barve in preostalo neka belo-siva barva las ... Nemogoče za gospo mojih let. Že prej sem povedala, da imam zelo tanke lase, da imam skodrane s trajno, da sem rjavolaska, da ne maram presvetlih las, a to očitno nikogar ni zanimalo. S to gospodično se nikakor nisva mogli sporazumeti, saj ni govorila slovensko. 

Potem me je vprašala, katero barvo v katalogu bi izbrala! Jaz sem prišla k njim zato, da mi strokovno svetujejo, ne pa, da me sprašujejo. Na koncu mi je vendarle predlagala svetlo medeno barvo, ki je bila v katalogu dovolj temna, da sem privolila. Toda: rezultat je bil čisto nekaj drugega. Ko sem se pogledala v ogledalo, sem bila šokirana: svetla blond barva je zažgala moje lase, o kodrih ni bilo več nobene sledi. Nič o strokovnosti, ki so jo obljubljali.

Preostanek zgodbe Karoline Jarc si lahko preberete v reviji Jana, št. 3, 17. 01. 2023.

revija Jana
Vabljeni k branju nove številke revije Jana.