Ljudje

Sašo Stare osebno: Kličejo me Pozejdon!

K.B.
4. 10. 2023, 06.00
Deli članek:

Če bi imel moč superjunaka, bi najprej spremenil pravilo, da superjunaki nosijo pajkice, ker sam ni videti dobro v njih, se pošali, potem pa bi se seveda spustil v boj s krivicami družbe.

POP TV
Sašo Stare

Precej nerodno mu je bilo, ko je punco nekoč zaklenil v stanovanje, strah ga je letenja oziroma padanja, v odraslosti pa je vesel spoznanja, da zna plesati! »Na ohcetih sem štartal že tolk enih valčkov, da me kličejo Pozejdon!« se smeji stand up komik Sašo Stare, ki te dni poleg Petra Polesa vodi oddajo Slovenija ima talent.

Katera lastnost vam v življenju najbolj pomaga?

Hm, morda trma? Ampak taka pozitivna – kadar mi kaj ne gre, postanem malo trmast in vztrajam, dokler tega ne obvladam. Ko sem bil mlajši, sem bil scenarist za oddajo Vid in Pero šov in se spomnim marsikatere neprespane noči, ko smo popravljali šale in skeče, obračali »pančlajne«, dokler ni vse štimalo, tako kot je treba. Trma oziroma z lepšo besedo vztrajnost je v poslovnem svetu lahko zelo v pomoč, v osebnem pa malo manj … doma v prepiru je boljše kot biti trmast biti odprt za kritiko in predloge!

Katera lastnost pa vas najbolj moti pri drugih ljudeh?

Poleg »ta velikih grehov«, glede katerih se verjetno vsi večinoma strinjamo, morda brezobzirnost! Dvigne mi pokrov, kadar vidim BMW-je parkirane na parkiriščih za invalide, kadar vidim ljudi, ki so nesramni do natakaric, pokrov mi dvignejo še ljudje, ki ne počistijo za sabo na javnih straniščih, ljudje, ki gledajo, kako se mlada mamica trudi spraviti voziček po stopnicah, pa ji ne pomagajo … Nihče ne ve, kaj se dogaja v življenjih ljudi, ki jih srečaš. Morda imajo bolnega partnerja, probleme v službi, so neprespani frišni starši …, vsak od nas živi svoje življenje, ki pa ni vedno lahko. Zato je boljše, da se v odnose z ljudmi spustimo z dobro mero razumevanja, potrpežljivosti in sočutja. Pa malo humorja tudi nikoli ne škodi!   

Če bi lahko karkoli spremenili pri sebi, kaj bi to bilo?

Hmmm, bolj ali manj ne bi nič spremenil, kvečjemu dal bi si eno supermoč.

Če bi imeli moč superjunaka, kaj bi torej spremenili?

O vau, kakšno naključje! Prvo, kar bi spremenil, je to pravilo, da morajo superjunaki nositi pajkice, ker nisem videti najboljše v njih. Potem bi se pa primerno oblečen spustil v boj s krivicami naše družbe.

Kakšen je vaš popolni trenutek sreče?

Pozimi, ko je bolj hladno v stanovanju, je najboljši trenutek, ko skočiš pod toplo odejo z osebo, ki jo ljubiš!

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 40, 3. oktober, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!