Ljudje

Danijel Koletić: Z dobrimi nameni najdeš dobro

Sonja Javornik
6. 5. 2023, 06.00
Deli članek:

'Vrednote so izgubile kompas. Položaj vplivneža na družbenih omrežjih je bolj cenjen kot položaj kirurga,' meni direktor Danijel Koletić, ki ne pozablja na tiste, ki imajo v življenju težave.

Apriori World
Danijel Koletić

V teh dneh bo na Plitvicah že 20. Pro pr konferenca, na kateri se zberejo mojstri komuniciranja z javnostjo, ki so pomagali k uspehu podjetjem, dogodkom, kraljevim družinam in predsednikom ... Prihajajo na vabilo Danijela Koletića, vedno nasmejanega direktorja, ki ne pozablja na tiste, ki imajo v življenju težave. Že od začetka karierne poti namreč organizira dobrodelne akcije, k temu pa nagovarja tudi poslovne partnerje, ki pogosto šele zaradi njegovih besed vidijo, da ni vse samo v dobičku. A kariero je presenetljivo začel čisto drugje, med glasbo in supermodeli.

Kariero ste začeli v glasbeni industriji in številnim hrvaškim glasbenikom pomagali do uspeha. Vam je bil všeč pop ali kaj?

Glasba je veselje – vsakemu prinese razpoloženje ali ustvarja spomine. Leta 1992 sem kot 22-letnik organiziral prvi humanitarni koncert v dvorani Vatroslava Lisinskega, Hrvatski otroci, hrvatska budućnost. V eni noči smo zbrali 800.000 mark, nakar sta me evrovizijec Rajko Dujmić in frontman zasedbe Prljavo Kazalište Jasenko Houra najela za »impresarija« pri projektih. Naš skupni projekt je bila Nina Badrić, za katero so napisali pesem za prvi izbor hrvaške pesmi za Evrovizijo. Za Rajka sem tudi organiziral turnejo po hrvaških gledališčih, vzporedno pa prevzel direktorovanje Supermodela Hrvaške, prvenstva Hrvaške v golfu, Splitskega festivala ’97 ... Kot izvršni producent sem se podpisal pod album Nine Badrić Ljubav – prejel je pet diskografskih nagrad Porin, skladba Čarobno jutro pa je postala pesem leta. Moje zadnje glasbeno sodelovanje je bilo pri 25-letnici delovanja Davorja Radolfija. Sprejel sem tudi mesto predsednika žirije mednarodnega festivala Sunčane skale v Herceg Novem in festivala popularne glasbe v Ohridu.

Že tedaj pa ste imeli veliko humanitarnih projektov.

Verjamem, da človek ne bo ničesar odnesel s seboj; dajanje bogati dušo. A človekov um je uganka, zato tisti, ki živijo najbolj skromno, na koncu vedno dajo največ.

Zakaj je tako?

Njihov pogled je poln čustev in veselijo se majhnih stvari, čutijo ljudi. Tisti, ki so ustvarjali, skrbno in pozorno hranijo denar, če so ga podedovali, pa niso preveč delali in smo večinoma priča številnim prepirom zaradi dediščine … Uspeh ima več obrazov, za nekoga je to zdravje, za drugega iskren prijatelj, za tretjega stanovanja, vikendi in denar na računu, za nekoga spet nekaj drugega. Zame, ko gledam družino, je danes največji uspeh in največji izziv življenja razumevanje različnosti ter vzgoja otroka.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 18, 03. 5. 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!