Ljudje

Resna ljubezenska zveza ni za slabotne

Alenka Sivka
20. 7. 2021, 22.00
Deli članek:

Igralec Aleš Valič in njegova soproga Teja sta skupaj malo več kot dvaintrideset let, poročena trideset, spoznala ste se v Prešernovem gledališču Kranj. Aleš je takoj prepoznal Tejino lepoto in šarm, njeno neposrednost in odkritost, pritegnila ga je Teja cela, ona pa menda na začetku pri njem ni opazila nič podobnega. Tako vsaj se spominja Aleš. Zaslišali smo ju, kako jima je uspelo v tridesetih letih zakona previhariti viharje, kaj ju še vedno drži skupaj, kako jima uspeva ohranjati žar ljubezni, saj sta pred kratkim praznovala biserno poroko.

Zarja Jana
Teja in Aleš Valič na biserni poroki

A mi lahko zaupata, lepo prosim, recept, kako priti do takšnega jubileja?

Da lahko par doživi visok skupni jubilej, sta nujna medsebojno spoštovanje in zaupanje. Seveda pa mora biti izpolnjen osnovni pogoj – da žar ljubezni ne ugasne. 

Kako negovati odnos, kako potrpeti, kadar ni fino?

Odnos se najlaže neguje tako, da imaš ljubljeno osebo stalno v mislih in je tudi virtualno nikoli ne zapustiš. Kadar letijo strele in grmijo viharji, je treba ostati močan. Resna ljubezenska zveza ni za slabotne in šibke.

Kaj vaju druži in povezuje po toliko letih?

Še zdaj naju povezujejo ljubezen, spoštovanje, smeh in še marsikaj, kar bi lahko naštevala v nedogled. Seveda tudi skupno zadovoljstvo z otroki in vnuki ter skrbi za vse te najine bližnje.

Več v reviji Zarja Jana, št. 29, 20.7. 2021