Ljudje

Drugič srečal Ronalda

Katja Božič
23. 10. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Sedemnajstletni Trboveljčan Aldin Ahmetović je že drugič srečal svojega vzornika nogometnega zvezdnika Ronalda!Kdo pravi, da se sanje ne morejo izpolniti dvakrat?

Kaj vse je sedemnajstletni Aldin Ahmetović iz Trbovelj želel povedati svojemu športnem vzorniku, nogometašu Christianu Ronaldu, ko ga je marca prvič srečal! Pa mu besede od vznemirjenja sploh niso šle z jezika. Zato se ni zadovoljil zgolj z enim srečanjem, želja, da bi ga znova srečal, je bila premočna. Če so se mu sanje izpolnile enkrat, zakaj se mu ne bi spet, je razmišljal in se z očetom prejšnji mesec napotil v Madrid. Ne boste verjeli, Ronaldo je prepoznal svojega dvojnika!

Že marca se je v Manchestru vesolje postavilo v prid mlademu zasavskemu nogometašu in mu pomagalo srečati svojega nogometnega vzornika, o čemer smo pisali tudi v Jani. Aldin že od dvanajstega leta vpija vse informacije o Ronaldu in sledi vsem spremembam njegovega videza. Tudi zato, ker so njegovi prijatelji že zgodaj opazili, da bi lahko bil zvezdnikov dvojnik. Marsikateri nogometni navdušenec se dvakrat zazre vanj, da se prepriča, ali morda pred njim res ne stoji Ronaldo. Njegova neizpodbitna podobnost, ki so jo opazili tudi svetovni mediji (novica, da ima Ronaldo slovenskega dvojnika, je odjeknila v 21 svetovnih časopisih), mu je pripomogla do prvega srečanja v Manchestru. »Vprašal sem ga, kaj razmišlja, ko sva pred pol leta stala na tamkajšnjem praznem nogometnem stadionu,« je dejal Aldinov oče Rasim, prav tako velik ljubitelj nogometa. Fant je seveda razmišljal o ponovnem srečanju z Ronaldom, zato mu je oče obljubil, da za njegov rojstni dan znova poskusita srečo. In sta jo!

Več v Jani št. 42, 20.10.2009