Ljudje

Sporočila otrok sveta

S. F.
17. 11. 2009, 15.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vrhunski fotograf Arne Hodalič je podaril svoje fotografije otrok z različnih koncev sveta za koledar, s prodajo katerega bodo zbirali denar za pot otrok s posebnimi potrebami na bolnišnične olimpijske igre v Bruselj.

Vrhunski fotograf Arne Hodalič je podaril svoje fotografije otrok z različnih koncev sveta za koledar, s prodajo katerega bodo zbirali denar za pot otrok s posebnimi potrebami na bolnišnične olimpijske igre v Bruselj.

Otrokom, ki se zdravijo na Inštitutu za rehabilitacijo RS, pomagajo ohranjati stik s šolskim programom v sklopu bolnišničnih oddelkov ljubljanske OŠ Ledina. Na pobudo strokovnjakov z inštituta je bilo ustanovljeno tudi Društvo za kakovostno rehabilitacijo otrok Slovenije (KROS), saj so želeli razširiti in okrepiti pomoč otrokom s posebnimi potrebami. Med drugim jim je treba povedati in pokazati, da tudi oni zmorejo veliko, da zmorejo kljub svoji nesreči seči visoko in se imeti lepo.
Ena takšnih možnosti so mednarodne bolnišnične olimpijske igre pod okriljem šole LEcole Escale v Bruslju. Maja letos se je iger prvikrat udeležilo pet slovenskih otrok. Darko, Tjaša, Ana, Domen in Robert. Bili so presrečni. Ne zaradi devetih medalj, s katerimi so se vrnili, ampak ker so imeli priložnost, da drugim in predvsem sebi pokažejo, kaj zmorejo. In zmorejo veliko.
Takšni občutki so za te otroke izredno pomembni – in prav gotovo bi bili tudi za vse druge, ki bi dobili priložnost za odhod v Bruselj. Igre bodo znova maja prihodnje leto. Ampak pot in bivanje v Bruslju staneta, in to ne malo. Večina staršev otrok s posebnimi potrebami jim česa takšnega preprosto ne zmore ponuditi in potrebuje pomoč.
Eden od načinov zbiranja denarja bo prodaja izjemno lepega koledarja Sporočila otrok sveta. Svoje fotografije otrok in prizorov iz njihovega življenja z različnih koncev sveta je, kot rečeno, podaril Arne Hodalič, za oblikovanje koledarja pa je poskrbel oblikovalec Boris Balant. Seveda sta se oba odrekla honorarju. Koledar stane le 15 evrov in je poleg tega, da z nakupom naredite dobro delo, tudi zelo lepo darilo.
Koledar bo vsem kupcem na voljo začetek decembra na sedežu društva KROS, Linhartova 51, 1000 Ljubljana, in sicer po predhodnem dogovoru na spletnem naslovu tanja.babnik@gmail.com ali telefonu 040/471 784 (Tanja Babnik). Vrednost naročila oziroma prispevka za bolnišnične olimpijske igre v Bruslju lahko nakažete na transakcijski račun društva KROS, Linhartova 51, 1000 Ljubljana (s pripisom: Za bolnišnične olimpijske igre v Bruslju), TRR: ABANKA VIPA, d. d., št.: 05100-8012164762.