Ljudje

Borutovi pahorizmi

Žana Kapetanović
8. 12. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Glede na to, da je Borut Pahor prekaljen politični maček in mož z velikanskim političnim kapitalom, se težko strinjamo s trditvami, da mu v zadnjem času iz ust nenadzorovano uhajajo krucifiksi in da se mu, ne da bi to hotel, dogajajo pahorizmi, ki jih nato obžaluje. Ne, Borut Pahor je zgodba zase. Njegov način delovanja sta osvajanje in dvorjenje. Politika je ljubezen njegovega življenja, ki je ne namerava izgubiti zaradi nepremišljenih besed in dejanj.

Glede na to, da je Borut Pahor prekaljen politični maček in mož z velikanskim političnim kapitalom, se težko strinjamo s trditvami, da mu v zadnjem času iz ust nenadzorovano uhajajo krucifiksi in da se mu, ne da bi to hotel, dogajajo pahorizmi, ki jih nato obžaluje.
Ne, Borut Pahor je zgodba zase. Njegov način delovanja sta osvajanje in dvorjenje. Politika je ljubezen njegovega življenja, ki je ne namerava izgubiti zaradi nepremišljenih besed in dejanj. Hrepenenje je zanj – oh in sploh – najpomembnejše čustvovanje, pozornost in občudovanje grejeta njegovo dušo. Vsemu temu se zagotovo ne bo odrekel.
Ena od astrologinj je napisala, da Pahorja vedno znova ženejo v pogon ambicioznost, strast in vitalnost škorpijona. Je to res? »Oh, v resnici sem še slabši,« mi je odgovoril in besede pospremil s tistim svojim nasmehom. Nasmehom, ki nekatere v trenutku osvoji, druge pa spravlja ob živce.

Večino odzivov, ki jih je Borut Pahor deležen v javnosti, v kateri vedno znova hkrati požanje tako zgražanje kot občudovanje, bi lahko razjasnili s tako imenovanim »primerom Sharon Stone«. Gre za dve fotografiji privlačne in kontroverzne igralke, ki ju je Borut pred davnimi leti obesil na steno v svoji strankarski pisarni.

Več v Jani št. 50, 8.11.2009

»Kaj vse bom še slišal? Da sem baraba, lažnivec, bedak. Okej, vse to se da prenesti. Bojim pa se, da bodo šle stvari tako daleč, da utegne kdo reči, da je nekdo lepši od mene.«
To je Borut Pahor, lepi in prekaljeni maček slovenske politike. In znova imamo majhno kost, ki bo zaokrožila po medijih.