Ljudje

Muzej Revolucije v Cvetličarni

Jana
8. 12. 2009, 14.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Legendarna bosanska skupina Zabranjeno Pušenje je pred kratkim izdala še en album, poln pronicljivega bosanskega humorja, kakršnega smo pri njih vajeni. Nove pesmi so fantje zbrali v albumu z naslovom Muzej revolucije.

Legendarna bosanska skupina Zabranjeno Pušenje je pred kratkim izdala še en album, poln pronicljivega bosanskega humorja, kakršnega smo pri njih vajeni. Nove pesmi so zbrali pod imenom Muzej revolucije, ki ga v teh dneh fantje predstavljajo na koncertni turneji po prestolnicah nekdanje Jugoslavije. V četrtek, 10.decembra, bodo svoje nove duhovite pesmi predstavili tudi v Ljubljanski Cvetličarni, s katero sodelujejo že štiri leta. »Ljudje v Sloveniji hočejo slišati novo glasbo, nove pesmi, za njih je koncert vedno neko novo odkrivanje skupine. Zato se veselimo ponovnega koncerta,« pravijo.

Avtorji hitov kot so Pišonja i Žuga, Zenica bluz, Fikreta, Možeš imat moje tjelo in drugih pa so znani tudi po svojem humanitarnem projektu za žrtve min, katerega del se dogaja tudi  v Sloveniji. Pred desetimi leti so namreč začeli skupaj s hrvaškim centrom za razminiranje organizirati poletne in zimske delavnice za mlade, ki so bili poškodovani zaradi eksplozij min in ostalih eksplozivnih sredstev. Ena takšnih je tudi v Kranjski gori. Poleg glasbenih delavnic, ki jih vodijo kar člani skupine sami, otroci obiskujejo tudi športne, računalniške in druge delavnice in kažejo neizmerno željo po znanju, pravijo člani skupine. Po drugi strani pa projekt med seboj tudi prijateljsko povezuje mlade iz nekdaj nasprotujočih si dežel Bosne, Srbije, Hrvaške in Kosova.