Zgodbe

»Čudežna« masaža s placento

Žana Kapetanović
9. 12. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Srbija in skrivnostna zdravilka Marjana Kovačević, ki je menda čudežno pozdravila poškodbe nogometašev evropske prve lige, sta bili v zadnjih dneh tema številka ena, in to predvsem v angleških medijih. Ko so se začeli za zgodbo zanimati tudi srbski mediji in so ugotovili, da v vsakem letalu, ki iz nogometnih metropol prileti v Beograd, sedi vsaj en nogometni zvezdnik, nogometaše pa so začeli čedalje pogosteje prepoznavati tudi na sprehodih po Kalemegdanu, je postala zdravilka Marijana najbolj iskana oseba.

Srbija in skrivnostna zdravilka Marjana Kovačević, ki je menda čudežno pozdravila poškodbe nogometašev evropske prve lige, sta bili v zadnjih dneh tema številka ena, in to predvsem v angleških medijih. Ko so se začeli za zgodbo zanimati tudi srbski mediji in so ugotovili, da v vsakem letalu, ki iz nogometnih metropol prileti v Beograd, sedi vsaj en nogometni zvezdnik, nogometaše pa so začeli čedalje pogosteje prepoznavati tudi na sprehodih po Kalemegdanu, je postala zdravilka Marijana najbolj iskana oseba. Poleg športnikov se zanjo menda zelo zanimajo tudi policija, zdravstvena inšpekcija in davkarija.

Ko se omenijo imena nogometnih velikanov, kot so Robin van Persie, trener Liverpoola Rafael Benitez, Fabio Aurelio, Alberto Riere, Glen Johnson in Fernando Torres, pri tem pa se zabliskajo oči katerega od poznavalcev te najpomembnejše postranske stvari v življenju, je jasno, kako pomembni ljudje so svojo usodo izročili v roke skrivnostne zdravilke Marijane Kovačević iz Beograda. Ta je menda nogometne zvezdnike z masažo, pri kateri uporablja placento (posteljico) kobil, v samo dveh dneh spravila na noge in na igrišče ter jih s tem seveda rešila tudi pred kirurškim nožem in dolgim okrevanjem.
Marijana Kovačević je na nogometnem nebu zasijala kot zvezda, odkar je začel njeno čudežno zdravljenje propagirati neki srbski menedžer, ki živi v Londonu. Zlasti angleški mediji so jo v preteklih dneh kovali v zvezde, domači mediji pa so jo, kot se to navadno zgodi, v iskanju še sočnejših zgodb pahnili v blato. Vsi so se spustili v hajko za Marijano in vsul se je pravi plaz različnih in zelo čudnih trditev.

Več v Jani št. 50, 8.11.2009

»Ta ženska je čudežna!« je izjavil Nizozemec Robin van Persie, zvezdnik Arsenala, na katerega je bil prav tako pravi lov, ko se je izvedelo, da se je nastanil v hotelu Hayatt v Beogradu. Takoj se je vedelo – prišel je k Marijani! Odkrili so ga šele zvečer, in to v preddverju hotela, medtem ko so ga čakali, pa so srečali še Fabia Aurelia in Glena Johnsona.
Potem ko sta tudi nogometaša Liverpoola Yosi Benayoun in Alberto Riera za časopis Guardian potrdila, da ju je ozdravila Marijana, je v Beograd pripotoval še angleški reprezentant Frank Lampard.