Ljudje

Fatalka leta je Nataša Dobelšek

Jana
10. 11. 2011, 20.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Femme fatale 2011 je s prepričljivo prednostjo postala lepotica in aktivistka na področju ozaveščanja o raku dojk Nataša Dobelšek.

V prostorih Viba filma v Ljubljani smo na prestižnem večernem dogodku svečano razglasili, katera od znanih Slovenk si po mnenju bralk revije Eva in nekaterih drugih edicij, ki jih od nedavnega izdaja skupina Krater Mediji, zasluži naziv najbolj usodne ženske.

Femme fatale 2011 je s prepričljivo prednostjo postala lepotica in aktivistka na področju ozaveščanja o raku dojk Nataša Dobelšek, ki je na tem mestu nasledila lanskoletno zmagovalko Niko Kljun.

Letošnja zmagovalka je za nagrado prejela svoj portret, ki ga je naslikal priznan slikar Jure Cekuta, prav tako je prejela darilo generalnega pokrovitelja prireditve, podjetja LOréal Paris, ki ji ga je izročila vodja blagovne znamke LOréal Paris Nataša Šimić ter darilo Modiane, d. o. o., iz rok direktorice družbe Romane Kramar.  

Osma podelitev naslova femme fatale je potekala v duhu petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja, ko so v Hollywoodu, Berlinu, na Dunaju in v Parizu kraljevale večne fatalne ženske, filmske in glasbene ikone. V vlogi voditelja je navduševal priljubljeni stand up komik Vid Valič, za čarobno vzdušje pa so poskrbeli plesalci plesne šole Bolero Sara Golob, Matevž Česen, Gašper Strle, Žana Vilhar, Nina Semprimožnik in Miha Strojan pod vodstvom koreografa Matevža Česna in asistentke Nuše Peternelj, pevka Nina Strnad in Jaka Pucihar band.

 FOTOGALERIJA: utrinki s svečane razglasitve femme fatale 2011

Za naslov femme fatale 2011 so se letos pomerile Maja Keuc (Natalie Wood), Lucija Gubenšek (Brigitte Bardot), Maša Medik (Grace Kelly), Nataša Dobelšek (Sophia Loren), Ana Tavčar Pirković (Judy Garland), Vesna Zornik (Audrey Hepburn), Katarina Habe (Marilyn Monroe), Savina A. Ritter (Faye Dunaway), Natalija Verboten (Gina Lollobrigida) in Hannah Mancini (Rita Hayworth).

Kandidatke so blestele v večernih kreacijah priznanih slovenskih oblikovalcev - Maja Keuc v kreaciji Maje Štamol Droljc, Lucija Gubenšek v kreaciji Nine Šušnjare, Maša Medik v kreaciji Petra Thalerja, Nataša Dobelšek v kreaciji Simone Lampe, Ana Tavčar Pirković v kreaciji Diane Kotnik Lavtižar, Vesna Zornik, ki je svojo obleko kreirala skupaj s Katinko Dimkarosko, Katarina Habe v kreaciji Sanje Veličkovič, Savina A. Ritter v kreaciji Tanje Basle, Natalija Verboten v kreaciji Mojce Celin in Hannah Mancini v kreaciji Matevža Faganela.

Dosedanje femme fatale so bile Tanja Ribič (2004), Živa Vadnov (2005), Sanja Grohar (2006), Nina Ivanič (2007), Bernarda Žarn (2008), Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy (2009) in Nika Kljun (2011).