Ljudje

Zakonca Login,5.najbogatejša

Katja Božič
22. 11. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

O Samu in Izi Login, lastnikih podjetja Outfit7, ki ju je revija Manager uvrstila na peto mesto lestvice najbogatejših Slovencev, nismo vedeli veliko, lahko pa več preberemo o njunih mobilnih aplikacijah Govorečih prijateljih - Talking friends, ki so v trenutku postali priljubljeni po vsem svetu in so ju izstrelili med najuspešnejše Slovence.

O Samu in Izi Login, lastnikih podjetja Outfit7, ki ju je revija Manager uvrstila na peto mesto lestvice najbogatejših Slovencev, nismo vedeli veliko, lahko pa več preberemo o njunih mobilnih aplikacijah Govorečih prijateljih – Talking friends, ki so v trenutku postali priljubljeni po vsem svetu in so ju izstrelili med najuspešnejše Slovence. Iz pogovora z zakoncema, ki sta skupaj že 22 let, smo zvedeli, da se učita od vsakogar, ki se pojavi v njunih življenjih, o svojem življenjskem vodilu, ko vse drugo odpove, pravita: »Živi, ljubi, smej se in bodi srečen ali pa se vsaj zabavaj.«

Odkar je povpraševanje po vaših aplikacijah tako veliko, je verjetno več tudi dela. Imata kaj časa zase?
Dela ni več zaradi priljubljenosti, temveč zaradi poslovne možnosti, ki ga ta prinaša. Skupina se je s prvotnih osmih članov ravno zaradi tega povečal na trideset – v prvotni zasedbi vsega res ne bi zmogli – in prav vsakdo je zvezdnik na svojem področju. To prepoznavamo, cenimo, upoštevamo in spoštujemo. Čas zase si preprosto vzameva, za naju je najpomembnejši, razen v kritičnih položajih, ko se pojavijo nenačrtovani dogodki, kar naj bi bilo čim bolj redko. Ker v delu resnično uživava, je čas zase mnogokrat prepleten z delom. Ob jutranjem teku in meditaciji (ali mirni pripravi na delovni dan – kakor lahko to imenujemo) na klifu nad turkizno zelenim morjem dobivava najboljše ideje. Kadar to ni dovolj, poiščeva najlepše samotne plaže in »delava«. Res je, da konjički pridejo na vrsto predvsem med konci tedna.
Veliko odgovornosti prinaša tudi veliko stresa …
Stresa ne povzročata delo in odgovornost, temveč strah pred neuspehom oziroma strah pred tem, da ne bom zmogel. Kadar ugotoviva, da sva v stresu, poiščeva, česa naju je strah, razkopljeva do korenin in stres v trenutku popusti. Delo pod stresom je veliko manj učinkovito, zato se ga trudiva prepoznati čim prej. Veliko dela lahko pripelje do fizične izgorelosti, kar obvladujeva s primerno prehrano – oba sva že 20 let vegetarijanca in ljubitelja presne hrane – in z redno telesno vadbo. Če v delu resnično uživaš in če imaš v skupini zadovoljne, odgovorne in motivirane ljudi, stres ne more blizu. Seveda smo vsi krvavi pod kožo, imamo vzpone in padce. Pomembno je le, kako to zgrabimo za roge.
Revija Manager piše, da je bil vzpon na peto mesto lestvice najbogatejših Slovencev bliskovit – za to sta potrebovala leto dni. Kako se človek počuti ob takem uspehu?
Leto ima 365 dni in to je za naju zelo, zelo veliko časa – to je 8760 ur, 525.600 minut. V nekem časopisu so zapisali, da sva uspela čez noč, in prijateljica, ki naju dobro pozna, je v šali dejala: »To je bila pa zelo dolga noč.« Uspeh se nama ne zdi neverjeten. Je samo uresničitev zares visoko, skoraj nemogoče visoko postavljenih ciljev – skratka, dokaz, da je vse mogoče.

Več v Jani št. 47, 22.11.2011