Alter

Življenje ni več drama

Urška Krišelj-Grubar
2. 3. 2020, 22.42
Posodobljeno: 2. 3. 2020, 22.57
Deli članek:

Kako odpustiti nekomu, ki nas ne bi smel nikoli prizadeti? In kako odpustiti sebi? Sandra ve, da je to vseživljenjsko učenje. Odgovore je iskala dolgo. Zdaj čuti močno željo, da bi svojo izkušnjo delila. Diplomirana kulturologinja iz Ljubljane, po poklicu pa samostojna ustvarjalka na področju kulture, je sedem let posvetila študiju arhetipov. Pristnemu, izvornemu v nas. Spoznavala je teorijo, a ji izkušnja dolgoletne plesalke ni dovolila, da bi teorija ostala le v glavi. Telo mora potrditi resnico.

Zarja Jana
Sandra Anais

Sandra Anais je prva Slovenka z licenco za metodo, ki jo je pridobila na šolanju pri Caroline Myss (avtorica tudi v slovenščino prevedenih knjig, pa petih uspešnic po New York Timesu, pionirka na področju energetske anatomije, ki povezuje čustvene, psihološke, fizične in spiritualne vzorce stresa z boleznimi.) Marca bo prvič v Sloveniji začela z osemmesečnim programom, ki bo sprožil iskanje najresničnejšega odseva lastne biti.

Sandra Anais. Dolgo se je vrtela v krogu. Življenje jo je presenečalo. Odzivala se je avtomatsko in zabredla. Dovolj globoko, da je začutila dno in se odgnala. Ta stik je bil ključen, da je začela iskati. Tudi odgovor na vprašanje, zakaj je njen oče še kot punčke ni zmogel zaščititi, je sprejeti, se zanimati zanjo. Njegov priimek je zamenjala. Postala je Sandra Anais in se začela učiti odpuščanja. »Spustila« je pričakovanja do staršev in prevzela odgovornost zase. Na tej poti je odkrila knjigo Posvečeni dogovori Caroline Myss. Do kosti se je preizpraševala in spoprijateljila s svojimi arhetipi, o katerih piše svetovno priznana terapevtka (avtorica energetske medicine) Caroline v svojih knjigah in uči na svoji šoli. Sandra je raziskovanju arhetipov posvetila sedem let, odpustila sebi in se osvobodila starih vezi. Vseskozi pa jo je spremljal ples. In še nekdo, ki mu ples prav tako pomaga k izpolnjenemu življenju. Sandra je namreč žena plesalca in koreografa Gorana Bogdanovskega, pa mati 13-letne Leile ter enoinpolletnega Noaha Svita. Pleše sama, v skupini in paru.

Kako postati resničen? Zadnje čase se je udomačila misel, tudi zaradi knjig svetovno uveljavljenih avtorjev, kakršen je Jo Dispenza (ki smo ga v naši reviji večkrat predstavili), da smo v resnici popolnoma nekaj drugega, kot mislimo, da smo. Kdo je ta naš drugi pol, pa nam lahko pokaže tudi Sandra z metodo Myssove, ki jo je dopolnila še s plesom. »Teorija, ki 'sede' v našem umu, se mora nujno občutiti tudi v telesu, s tem pa dovolimo nevidnemu in neubesedljivemu, da spregovori.«  Ponavadi si želimo biti nekdo ali nekaj (ali pa to od nas zahteva okolje), vendar ni usklajeno z našim telesom, saj to nismo, kar se izrazi skozi »inteligenco telesa v gibanju«. Prepoznavanje vlog (arhetipov), v katere smo ujeti in jih preigravamo, je odlična pomoč in dragoceno znanje ne le pri iskanju izhoda iz čustvenih stisk, strupenih odnosov, odvisnosti, ponavljajočega se vedenja, ki nam škoduje, ampak nam lahko pomaga na vseh področjih življenja, tudi če, denimo, poslovno stopamo na novo pot.

Več v reviji Zarja Jana št. 9, 3. 3. 2020