Obletnica

Foto in video: Radio 1 razdelil 2.500 evrov med dva zmagovalca filmskega maratona

R.T.
19. 4. 2024, 11.40
Posodobljeno: 19. 4. 2024, 11.41
Deli članek:

Končal se je najdaljši filmski maraton pri nas v režiji Radia 1, ki je pripravil najbolj noro rojstnodnevno praznovanje do sedaj. 8 tekmovalcev je 24 ur non stop gledalo en in isti film.

Darja Štravs Tisu
Zmagovalca filmskega maratona Radia 1.

V legendarnem Kinu Bežigrad je bilo zadnjih 24 ur pestro kot še nikoli do zdaj. Radio 1 je v luči praznovanja celoten program oddajal v živo iz kina in pripravil najdaljši filmski maraton doslej. Izbrali so 8 poslušalcev, ki so non stop 24 ur gledali en in isti film. To je bil Petelinji zajtrk, ki tako kot radijci letos praznuje 17 let. 4 moški in 4 ženske so se potegovali za veliko nagrado 2500 evrov, bitka med njimi je bila zelo napeta.

Vseh osem jih je zdržalo do enajstih zvečer, ko so začeli drug za drugim hoditi domov, saj jih je spanec premagal. Zjutraj so ostali samo še trije, Miha, Jan in Anja. A se je slednja odločila, da ne zmore več in je sprejela ponudbo Denisa Avdića ter tako odšla domov spat s 400 evri tolažilne nagrade, za katero je poskrbel Baby Center.

Do konca maratona sta ostala dva tekmovalca, Miha Pezdir in Jan Rebec, ki sta postala velika zmagovalca in si nagrado pošteno razdelila. Vsak je domov odnesel 1250 evrov.

"Nisem oboževalec tega filma, bilo je težko od začetka do konca, ampak če si borec, gre. Imel sem cilj zdržat čez polovico in potem sem šel do konca. Sva zelo zadovoljna. Jaz sem v izzivu osvojil kavo in sem jo pil 15 ur počasi. Kava mi je pomagala, ker sem bil po tretji epizodi že precej zaspan," je povedal Miha.

"Presenečen sem, da se mi film ni zameril. Najhujše je bilo, ko ne smeš vstat, se pretegnit. Ko prvi odpade, pa dobiš zagon in potem ga imaš vedno več. Zelo je bilo naporno, ne bi se več prijavil na tak izziv," pa je bil iskren Jan.

Darja Štravs Tisu
Zmagovalca filmskega maratona Radia 1 v "akciji."

Denis Avdić je za konec razkril še zanimivost, ki radijce čaka drugo leto, ko bodo polnoletni.

"Takrat bomo izziv še okrepili in nadgradili. 18-ka je po pravilu bolj divja, imamo eno leto časa. Na koncu štejejo samo naši prijatelji, poslušalci. Brez njih ni nič, ne zabave, ne dobrih dejanj. Ko se povežemo, pa lahko premikamo vse. Hvala vam, ker ste z nami že 17 let,« je zaključil Avdić in z ekipo nazdravil na še eno uspešno akcijo, ki je znova navdušila številne poslušalce.