Tragedija

33-letnik se je vkrcal na letalo v družbi noseče žene in nad Italijo umrl

D.K.
19. 4. 2024, 12.09
Posodobljeno: 19. 4. 2024, 12.22
Deli članek:

Na letalu družbe Ryanair, ki je včeraj poletelo iz Torina v Italiji, je umrl bodoči oče, medtem ko je njegova nič hudega sluteča žena sedela zadnjem delu letala in je za tragični dogodek izvedela naknadno.

Profimedia
Fotografija je simbolična

33-letni Giuseppe Stilo se je začel slabo počutiti po odhodu z letališča Caselle v Torinu okoli 11. ure, ko je bilo letalo nad Italijo, poroča LaStampa. Na pomoč so mu prihiteli potniki, letalska posadka pa ga je poskušala rešiti z defibrilatorjem.

Letalo so ob tem preusmerili nazaj v Torino. Vendar 33-letniku kljub zdravnikom, ki so prihiteli na krov, ni bilo več pomoči. Zdravniki so lahko le potrdili, da je umrl zaradi srčnega infarkta.

Po poročanju lokalnih medijev je žena, ki je v petem mesecu nosečnosti, za tragično novico izvedela šele po pristanku letala, 35 minut po letu. Zaradi šoka so jo morali odpeljati v bližnjo bolnišnico.

Reševalne ekipe naj bi, ko se je letalo vrnilo na izhodišče, zamujale, vendar so pristojni te trditve zanikali. Tiskovni predstavnik je dodal: "Opozoriti je treba, da je prvo reševalno vozilo s posredovalci prve pomoči čakalo na vratih in je potrebovalo približno 2 minuti, da je prispelo do letališča".

33-letnik, ki naj bi šele pred kratkim nastopil novo vlogo kot zaposleni v tovarni Ferrero v Albi, se je poročil junija lani in je živel v Vezza d'Alba, italijanski regiji Piemont. Po poročanju lokalnih medijev pa naj bi bil navdušen popotnik, ki je užival v pogovorih in dolgih sprehodih.