Zdravje

Čas za kislinski in organski piling

MATEJA GORNIK / revija Bodi zdrava
18. 9. 2023, 17.00
Deli članek:

Jesenski dnevi prinašajo hladnejše dni in z njimi izpostavljenost kože zunanjim dejavnikom, kot sta vlaga in mraz, zaradi katerih je koža občutljivejša in bolj izsušena. Poskrbite, da bodo hladnejši dnevi prijazni tudi do nje!

revija Bodi Zdrava
Kislinski piling

Kislinska nega obraza s kislinskim pilingom
za regeneracijo vseh tipov kože

Kislinska nega obraza Probiome Peel je profesionalni postopek s kislinskimi pilingi, ki pospešijo regeneracijo kože in obnovijo mikrobiom kože. Linija je dopolnjena s kislinami z inovativnim multibiotičnim kompleksom, ki kožo po končanem postopku dodatno zaščiti, obnovi in jo vrne v normalno ravnovesje.

S profesionalnimi negami obraza s kislinskimi pilingi že po prvi uporabi opazimo izboljšanje teksture in tena kože, koža je prožnejša, navlažena, regenerirana in sijoča. V dm Studiu uporabljajo kislinske pilinge Probiome Peel kozmetike Skeyndor. Ti s 50-letno tradicijo in izkušnjami v samem vrhu znanosti prinašajo visokotehnološke postopke, ki kožo globinsko obnavljajo. Linija Probiome zajema pet učinkovitih pilingov, formuliranih s posebno kombinacijo kislin, ki se prilagodijo potrebam oziroma stanju vaše kože. So personalizirani, varni za uporabo in zelo učinkoviti.

Namen kislinske nege
hitrejša obnova kože

S pomočjo kislin v koži se spodbudi proces obnove povrhnjice, s čimer dosežemo želene spremembe na koži. Zakaj se odločiti za ta postopek?

S kislinsko nego dosežemo zelo podobne učinke kot pri mikrodermoabraziji (diamantnem pilingu), le da gre pri kislinah za intenzivnejši postopek luščenja povrhnjice in s tem do hitreje vidnih rezultatov.

V koži spodbudimo tvorbo novih celic v bazalni plasti vrhnjice, stimulirajo se fibroblasti (sinteza kolagena in elastina), posledično se izboljša struktura kože. S kislinskim pilingom lahko dosežemo učinkovito izboljšanje stanja kože glede na predhodno stanje. Postopek je namenjen vsem tipom kože, ki želijo svež, bleščeč ton – predvsem priporočljivo ga je izvesti pred nego kože, kajti tako bodo aktivne snovi v kremah, serumih, ampulah in drugih kozmetičnih izdelkih učinkoviteje delovale na kožo.

Kislinska nega je priporočljiva za ljudi, ki imajo nečisto kožo, razširjene pore, težave z aknami in čezmernim poroženevanjem kože ter pomaga kot eden najučinkovitejših programov v boju proti staranju kože, saj nam omogoča učinkovito zmanjšati posamezne gube, odstraniti neželene posledice fotostaranja in obnoviti tonus kože ter zmanjšati vidne brazgotine na koži (npr. po aknah).

Povrhnjica postane gladka in bistveno bolj dovzetna za sprejem aktivnih snovi. Gre za varno in inovativno profesionalno terapijo, ki vsebuje multibiotični kompleks za uravnoteženje kožnega mikrobioma in obnovo kože po globinskem pilingu.

Učinki kislinske nege

Prednosti kemičnega luščenja kože so:

· Hitro in učinkovito luščenje ter obnova kože, ne da bi bilo potrebno dolgotrajno okrevanje (kot pri dermatoloških pilingih).

· Z minimalnim številom ponovitev postopka so rezultati vidni že po prvem tretmaju.

· Stranka lahko nadaljuje dnevne aktivnosti takoj po terapiji.

· S kislinskim pilingom lahko obdelujemo predele obraza, vratu, dekolteja in hrbtišča rok.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

revija Bodi Zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Vabljeni k branju!