Zdravje

Najboljših 5 lepotnih postopkov za sijaj vaše kože

Tjaša Kokalj Jerala / revija Bodi zdrava
12. 9. 2023, 17.00
Deli članek:

Koža je po poletju navadno izsušena, zaradi čezmernega potenja večkrat tudi polna nečistoč, lahko pa je tudi poškodovana. Zato so dnevi in tedni po dopustu prava priložnost za njeno regeneracijo. Poiskali smo najboljših pet lepotnih postopkov, ki bodo koži povrnili sijaj, jo znova napolnili in jo po potrebi tudi pozdravili.

Promo foto
PINK AGEING

FRAKCIONIRANI RADIOFREKVENČNI MIKRONEEDLING (FRM)

Med posegom z valjčkom kratkotrajne mikroranice, ki jih povzročimo z nežnimi iglicami, sprožijo aktivacijo fibroblastov in s tem gradnjo svežega kolagena, elastina in drobnega žilja. V postopku FRM-iglice v globljih plasteh usnjice oddajajo tudi radiofrekvenčno valovanje, ki se spremeni v toploto, kar dodatno stimulira fibroblaste. Posledica omenjenega kombiniranega delovanja je učinkovitejše izboljšanje zgradbe in čvrstosti kože.

FRM sicer spada med neinvazivne posege, a večja učinkovitost vendarle sproži tudi nekoliko izrazitejše stranske učinke – nekaj ur po posegu (redko do 48 ur) je koža na mestu posega lahko blago pordela in/ali blago otečena. V tem času je lahko močneje občutljiva na draženje – bodisi po vsej površini ali le na posameznih predelih; občutek je podoben kot pri sončni opeklini. Izjemoma se oblikujejo drobne kraste, ki se v nekaj dneh odluščijo.

Promo foto
Frakcionirani radiofrekvenčni mikroneedling

KEMIČNI PILING

Najboljši letni čas za kemični piling je v hladnejših mesecih (od septembra/oktobra do marca), saj boste s krajšimi dnevi zagotovo zmanjšali škodo zaradi sonca, kar bo vaši koži zagotovilo več zaščite in najboljši čas celjenja. Če potrebujete več postopkov, boste imeli vmes tudi veliko časa, ne da bi tvegali preveč izpostavljenosti soncu. Pri kemičnem pilingu do določene globine kontrolirano odstranimo zgornji sloj kože. S tem spodbudimo obnovo in rast nove, lepše in pomlajene kože. Glede na globino delovanja pilinge razdelimo na povrhnje, srednje globoke in globoke. Globino pilinga izberemo glede na vrsto in velikost sprememb, ki jih želimo odstraniti, ter čas okrevanja. Srednje globoki in globoki pilingi so veliko bolj učinkoviti od površinskih, a je okrevanje po njih daljše.

Kemični piling lahko popravi popoletne poškodbe kože – od pigmentnih sprememb do gub in drobnih gubic –, hkrati pa izboljša teksturo in čistost kože. Toda koristi se tu ne končajo: koža ostane sijoča ​​in sijoča, hkrati pa kemični piling posvetli polt, zmanjša velikost por, izboljša stanje aken in izravnavanje pigmentacije.

Promo foto
Kemični piling

TRETMA Z LED SVETLOBO – Dermalux Flex MD

Dermalux Flex MD je neinvazivni postopek s klinično dokazano učinkovito terapevtsko svetlobno energijo. Koža vsrka specifične valovne dolžine, ki spodbujajo obnovo celic in nastanek kolagena, rešujejo problematična stanja kože, kot so akne in pordelost, ter pospešujejo celjenje kože. Je varen in neboleč postopek brez okrevanja. Flex MD je tako osnoven tretma za kar najboljše zdravje in dobro počutje kože in tudi del redne nege kože.

Fototerapija, kar pomeni »zdravljenje kože s svetlobo«, je uporaba nizke svetlobne energije za spodbujanje ali uravnavanje biološkega procesa z dokazanim terapevtskim učinkom.

LED fototerapija ima dokazane regenerativne in protivnetne učinke brez škodljivih posledic, torej je varna in primerna za vse tipe kože.

Specifične valovne dolžine svetlobe delujejo z biološkimi sistemi in aktivirajo ključne celične receptorje, ki posledično sprožijo prenos svetlobne energije v celično energijo. Kožne celice z več energije bolje delujejo in se hitreje obnavljajo, rezultat pa je mlajša, zdrava in sijoča koža. S prehodom na neinvazivne tretmaje ponuja LED fototerapija napredno alternativo agresivnejšim postopkom, ki prinašajo več tveganja za neželeni odziv kože, neugodje in prekinitev postopka. LED energija spektralno čistih valovnih dolžin spodbuja naravni mehanizem obnavljanja kože, odpravlja problematična stanja kože in pomaga obnoviti optimalne kožne funkcije.

Promo foto
Tretma z led svetlobo Dermalux Flex MD

INNOFACIAL AQUAPEEL

InnoFacial je najmočnejši neagresiven dermoabrazijski sistem v kozmetični medicini, ki omogoča intenzivno nego, globinsko čiščenje, hranjenje in zaščito kože na enem mestu. Revolucionarni sistem poskrbi za celovito globinsko regeneracijo kože in vpliva na tvorbo novih kožnih celic. Postopek InnoFacial je hiter, varen in neboleč.

Pri delovanju se uporabljajo dermatološko testirani serumi in patentirana ročka Infusion soft, s čimer se koža neinvazivno in brez iritacije razsloji, brez stiskanja globinsko očisti ter nahrani in navlaži. Proces je funkcionalno izpopolnjen, pomirjujoč in varen.

Tehnologija združuje aktivne rešitve za zdravo in lepo kožo v hitrem tretmaju, ki prinese resnične rezultate brez iritacij in poškodb tkiva.

Promo foto
AQUAPEEL

POSTOPEK PINK-AGING

Pink-aging je dermatološka raztopina za profesionalno uporabo, ki spodbuja vitalizacijo celic fibroblastov, ki tvorijo osnovni strukturni okvir tkiv, in sicer tako, da z dinamično aktivacijo 56 sestavin izboljša metabolizem kože.

Nova tehnologija za odličen učinek »skin boost«. Patentiran brezzračni aplikator omogoča vgradnjo visoko tehnološke raztopine v tkivo 30-krat globlje in 20-krat hitreje v primerjavi z dosedanjimi ali podobnimi tehnikami. Postopek deluje v štirih korakih: posvetlitev, pomlajevanje, vlaženje in regeneracija.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

revija Bodi Zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Vabljeni k branju!