London

Foto: Golobi prileteli v stanovanje in povzročili za skoraj 18 tisoč evrov škode

S.Š.
12. 9. 2023, 16.50
Posodobljeno: 12. 9. 2023, 17.10
Deli članek:

Ni je bilo površine, ki ne bi bila pokrita z iztrebki: od stojala za sušenje perila, do toasterja, kotlička ...

London Network for Pest Solutions
Takšno razdejanje so v stanovanju povzročili golobi.

Jata golobov je v stanovanju v vzhodnem Londonu z iztrebki povzročila za skoraj 17,5 tisoč evrov škode. Najemnika sta namreč ob izselitvi pomotoma pustila odprta vrata terase, skozi vanjo pa so v stanovanje prileteli golobi.

London Network for Pest Solutions
Takšno razdejanje so v stanovanju povzročili golobi.

Najemnika sta se torej izselila, lastnik stanovanja pa tega ni obiskal več mesecev. V tem času so si ptice prilastile večsobno stanovanje in v njem uničile praktično vse. To seveda pomeni tudi to, da je bilo ob prihodu lastnika stanovanje prekrito z iztrebki, najhuje pa sta jo utrpeli dnevna soba in kuhinja. Ni je bilo površine, ki ne bi bila prekrita z iztrebki: od stojala za sušenje perila, do opekača kruha, umivalnika... V dnevni sobi so golobi medtem uničili sedežno garnituro, preprogo in televizor. Torej praktično vse.

London Network for Pest Solutions
Takšno razdejanje so v stanovanju povzročili golobi.

Neznosen smrad

Lastnik - ki je za angleške medije želel ostati anonimen - je po vstopu v stanovanje nemudoma poklical strokovnjake iz družbec London Network for Pest Solutions, ki se ukvarjajo z odstranjevanjem takšnih in drugačnih težav, ki jih povzročijo živali. Po poročanjih medijev naj bi bi ob čiščenju ljudje nosili zaščitno obleko in kar dve maski, saj naj bi bil smrad nevzdržen. Nepremičnina zdaj ne bo naprodaj še večji del meseca, dokler ne bo očiščena, preoblikovana in ponovno opremljena.