Zdravje

Dejavniki, ki vplivajo na zdravje las v poletnih dneh

MATEJA GORNIK / revija Bodi zdrava
12. 7. 2023, 17.00
Deli članek:

Za nego las je ključno upoštevati pomembne dejavnike, ki vplivajo na njihovo zdravje, vitalnost in lepoto.

revija Bodi Zdrava
Nega las poleti

Poletje je čas brezskrbnih dopustniških dni, vendar izpostavljenost soncu, kloru, soli in visokim temperaturam vpliva na naš videz ter lahko povzroči izsušene in poškodovane lase. Zato je pomembno, da jim namenimo dodatno nego in poskrbimo za njihovo zaščito.

Za nego las je ključno upoštevati pomembne dejavnike, ki vplivajo na njihovo zdravje, vitalnost in lepoto. Poleg tega je treba negovati in ohranjati v kar najboljšem stanju tudi lasišče, ki je temelj zdravih las. Z ustrezno skrbjo, uporabo pravilnih izdelkov ter izvajanjem primernih negovalnih postopkov lahko dosežemo, da so naši lasje zdravi, sijoči in močni.

Pomembni dejavniki in nasveti za učinkovito nego las ter ohranjanje njihovega dobrega zdravja so tile:

Hidracija las
Poletna vročina in izpostavljenost soncu lahko izsušita lase, zato je ključnega pomena, da jim zagotovite dovolj hidracije. Uporabljajte vlažilne šampone in balzame, obogatene z naravnimi sestavinami, kot so aloe vera, kokosovo ali arganovo olje. Te sestavine bodo pomagale obnoviti vlago v laseh in jih zaščititi pred izsušitvijo.

revija Bodi Zdrava
Učinki globinske nege las

Globinska nega z maskami
Redna uporaba globinske maske za lase je ključna za obnovo in nego poškodovanih las. Poleti uporabljajte maske, ki vsebujejo hranilne sestavine, kot so med, avokado, olivno olje ali jajčni rumenjak. Te sestavine bodo nahranile in obnovile vaše lase, jim povrnile sijaj ter preprečile lomljenje in razcepljene konice.

Zaščita pred soncem
Sončni žarki lahko poškodujejo strukturo las, zato je zaščita pred soncem nujna. Nosite klobuk ali šal, ki bo zaščitil lasišče in lase pred neposredno sončno svetlobo. Poleg tega uporabljajte izdelke za zaščito las, ki vsebujejo UV-filtre. Ti izdelki bodo preprečili izgubo barve las, izsušitev in poškodbe zaradi sonca.

Izogibanje vročini

Vročina v poletnih mesecih lahko poškoduje lase, zato se izogibajte izpostavljanju visokim temperaturam. Zmanjšajte uporabo sušilnika za lase, likalnikov in kodralnikov. Namesto tega lase pustite, da se naravno posušijo, ali pa uporabite hladnejši način sušenja. Tudi prhanje z vročo vodo lahko izsuši lase, zato raje izberite hladnejšo.

Pravilna prehrana
Zdravi lasje se začnejo znotraj, zato poskrbite za uravnoteženo prehrano, bogato z vitamini in hranili. Vključite živila, kot so ribe, oreščki, zelenolistna zelenjava, jajca in polnozrnata žita, ki vsebujejo vitamine B, biotin, maščobne kisline omega-3 in antioksidante. Ti bodo okrepili lasne korenine in spodbudili rast zdravih las.

Poletna profesionalna globinska nega las v dm Studiu

Zdravo lasišče je ključno za lepe lase, vendar mu pogosto namenjamo premalo pozornosti. V dm Studiu v juliju in avgustu ponujajo akcijo poletne profesionalne globinske nege las, ki bo vašim lasem povrnila vitalnost in jih obdarila z dolgotrajno mehkobo, prožnostjo ter sijajem. Profesionalni lepotni strokovnjaki dm Studia temeljito poskrbijo za globinsko nego las, pri kateri se osredotočajo na individualni pristop in vam svetujejo glede na stanje vaših las.

Globinska nega las

Poseben postopek nege las se osredotoča na obnovo las in povezovanje poškodovanih vezi v lasni strukturi. Rezultat je opazno izboljšanje stanja las, saj že takoj po tretmaju postanejo sijoči, mehki in zdravi. Postopek globinske nege las v dm Studiu se začne z nežnim čiščenjem lasišča, odstranjevanjem odvečne nečistoče in priprave lasišča na nadaljnjo nego. Sledi nanos posebne globinske nege, ki zagotavlja intenzivno hidracijo in vnos hranil v lasno vlakno.

Po globinski negi sledi še masaža lasišča, ki spodbuja prekrvitev ter sprošča napetost in stres. Masaža lasišča izboljšuje zdravje lasnih mešičkov in spodbuja rast zdravih las.

Storitev vključuje tudi strokovno svetovanje in pregled poškodb na laseh. Za izvajanje tretmajev uporabljajo vrhunske izdelke priznanih blagovnih znamk, kot so Alterna, skandinavska naravna veganska linija Maria Nila, Olaplex – za poškodovane lase ter K18.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

revija Bodi Zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Vabljeni k branju!