Jonah Hill

Igralec obtožen spolne zlorabe: “Potisnil me je ob vrata in mi v grlo porinil jezik”

S.Š.
12. 7. 2023, 16.21
Posodobljeno: 12. 7. 2023, 17.42
Deli članek:

39-letni igralec Jonah Hill, ki ga mnogi poznamo zaradi vlog v filmih kot sta Volk z Wall Streeta in 21 Jump street, se je znašel v središču pozornosti zaradi obtožb o spolni zlorabi.

revija zvezde
jonah hill

Igralka Alexa Nikolas, ki smo jo lahko spremljali v priljubljeni najstniški seriji Zoey 101 trdi, da jo je pri šestnajstih brez njene privolitve poljubil takrat 24-letni Jonah Hill

Ponudil ji je cigareto, nato pa se je zgodilo

Danes 31-letna Alexa je v soboto na Twitterju zapisala, da je bila pred dobrimi petnajstimi leti povabljena na zabavo, ki jo je v svoji hiši v središču Hollywooda gostil igralec Justin Long. Tam naj bi do nje pristopil Hill in ji ponudil cigareto.

“Stopila sva na dvorišče, ko pa sem ga prosila za cigareto, me je potisnil ob steno in mi v grlo porinil jezik,” je zapisala Alexa. "Bila sem zgrožena, zato sem ga odrinila od sebe in stekel je v hišo.”

Profimedia
Alexa leta 2006.

V ekskluzivnem intervjuju za ameriški Page Six je zdaj Alexa dejala, da je bila zaradi izkušnje povsem prestrašena: “Bila sem otrok, zato sem se počutila povsem prestrašeno in jezno. Na žalost takrat ni bilo prvič, da sem bila kot otrok napadena ali objektivizirana.”

31-letnica je dejala tudi, da so se tako Hill kot tudi ostali udeleženci zabave zavedali njene starost, saj so se ves večer norčevali iz dejstva, da jih je takrat štela zgolj 16. 

Krivi tudi organizatorja zabave

V enem izmed tvitov je jezo usmerila tudi proti Justinu Longu, ki je dolgoletni prijatelj Jonaha Hilla, ter ga obtožila druženja s plenilci. 

Longovi predstavniki so se na njene obtožbe že odzvali, ter dejali, da zvezdnik o dogajanju na zabavi ni bil obveščen: “To je prvič, da je bil Justin seznanjen s to situacijo, zgodila pa se je pred skoraj dvema desetletjema. Čeprav je Justin naklonjen vsem žrtvam kakršnih koli zlorab, je dejstvo, da ne ve, kaj se morda je ali ni zgodilo na zabavi.”

Profimedia
Justin Long in Jonah Hill

Pravice ne bo iskala na sodišču

Alexa je sicer že več let aktivistka, zavzema pa se predvsem za žrtve spolnih zlorab.

Svojo izkušnjo je ravno zdaj z javnostjo delila predvsem zato, ker je Hilla čustvene zlorabe obtožilo zdaj že njegovo nekdanje dekle Sarah Brady. “Njena odkritost se mi zdi občudovanja vredna,” je o Sarinih obtožbah dejala Alexa. 

Kljub vsemu 31-letnica pravice ne bo iskala na sodišču, saj njena mati v času zabave naj ne bi vedela, kje se mudi takrat 16-letna Alexa, prav tako pa ni drugih prič, ki bo javno stopile na njeno stran. 

Hill obtožb javno še ni komentiral, so pa v izjavi za javnost njegovi odvetniki sporočili, da je zgodba Alexe Nikolas “popolna izmišljotina”.