Kozmetični izdelki

Za serum in tonik se splača odšteti več denarja

Tea Dečman
7. 8. 2021, 15.24
Posodobljeno: 7. 8. 2021, 15.24
Deli članek:

Je dražja kozmetika res boljša ali gre samo za prestižnejšo znamko? Na to vprašanje odgovor ni preprost. Če želite privarčevati, je odgovor le eden: kupite tiste lepotne izdelke, ki jih zares potrebujete.

dreamstime
Veliko pozornosti namenite tudi ličilom, ki vsebujejo kovine, saj lahko slednje oksidirajo in povzročijo hude alergije.

Namesto desetih lakov za nohte, treh dnevnih in štirih nočnih krem ter petih šmink raje izberite pet izdelkov za nego, ki so zares dobri in za katere boste odšteli malce več denarja, kot pa da kupite 20 izdelkov, s katerimi ste želeli privarčevati.

Kaj lahko kupujete po nižjih cenah

Vlažilne kreme in izdelke za čiščenje kože lahko vedno dobite po nižjih cenah, pa je njihova kakovost prav tako na visoki ravni, kot je kakovost izdelkov znanih blagovnih znamk. Zato se odločite, pri čem boste varčevali in kateri izdelek bo tisti, za katerega boste odšteli nekoliko več denarja.

Dražji so izdelki, s katerimi res dosežete vidne rezultate

Da, izdelki, ki naredijo veliko spremembo na koži, ki že kaže znake staranja, obstajajo. Po navadi gre za nekoliko dražje izdelke, za katere pa velja naslednje pravilo: uporabljajte jih redno in ne obupajte. Krema, s katero želite doseči rezultate, bo te pokazala šele po približno treh mesecih uporabe. Izdelki, ki so po navadi dražji, so na primer antioksidativni serumi, tretmaji z vitaminom A in njegovimi derivati, AHA-kisline ...

Preverite sestavine!

Če se odločite za nakup dobrega negovalnega izdelka, najprej preverite njegove sestavine. Veliko prestižnih blagovnih znamk namreč uporablja poceni sestavine, ki pa niso ravno najboljše in ne ponujajo revolucionarnih rezultatov.

Pri katerem izdelku ne smete varčevati

Velja pravilo, da se splača malce več denarja vložiti v dobro antioksidativno kremo, serum ali tonik. Cene kakovostnih serumov se sicer začnejo pri 30 evrih in segajo krepko čez 100, a vam bo vaša koža hvaležna. Prav tako je višja cena antioksidativnih izdelkov. Zato v nakup navedenih izdelkov vložite malce več energije, in ko boste našli pravega, cene preverite še na spletu. Verjeli ali ne, utegne se zgoditi, da boste presenečeni!

dreamstime
Če se odločite za nakup dobrega negovalnega izdelka, najprej preverite njegove sestavine.