Dokaj tipičen poletni prizor na kopališču: pražimo se na soncu, ko nam postane vroče, pa hop v vodo, dva zamaha in znova na plažo po opekline. Kaj ko bi to enkrat za vselej spremenili? Izkoristite čas na kopališču raje za nabiranje kondicije, dobrega počutja in lepih oblin. Bodite v vodi namesto na brisači in plavajte, poskakujte, tekajte, se žogajte … Vodna gimnastika vam okrepi mišice, razgiba telo ter izboljša zdravje srca in ožilja. Če zaradi kakšnega zdravstvenega razloga niste čisto prepričani, ali bi bila prava za vas, vam pred skokom v bazen ali med valove vseeno priporočamo posvet z osebnim zdravnikom.

Začnimo s koleni

Začnite tako, da se z levo roko primete ob rob bazena. Desno nogo pa dvigujte tako, da bo koleno v najvišji točki v pravem kotu. Naredite 15 ponovitev na vsako stran. Nato vzemite penasti valj in se nanj naslonite, kot bi sedli v udoben fotelj. Valj bo držal nad vodo vaš zgornji del telesa. Z nogami brcajte kot pri kravlu, dokler zadenjsko ne preplavate celotne dolžine vsaj 25-metrskega bazena.

Nadaljujemo z valjem

Ponovno se naslonite na penasti valj, in sicer tako, da boste plavali naprej. Z rokami objemajte valj, z nogami pa plavajte žabico. Vsaj 25 metrov.

Zdaj pa še z utežmi

V roke primite uteži, primerne za vodo. Stabilno se postavite in obračajte telo zdaj v desno, zdaj v levo stran. Zatem počepnite in uteži dvigujte pred sabo proti sebi in ob strani proti sebi (na vsako stran 10 ponovitev). Če vam ostane kaj moči, poskusite z utežmi v roki še malo zaplavati.

Za konec še hoja

Poleg plavanja je najučinkovitejša vaja v vodi hoja in pozneje tek. Če že imate dovolj kondicije, lahko kar takoj začnete teči, tako boste zgolj v eni minuti porabili do 11 kalorij. Tecite v vodi, ki vam sega do vratu, in pazite na lepo držo telesa (da ne boste nagnjeni preveč naprej).