Zdravje

Zakaj ne smete poslušati svojega telesa

Oglasno sporočilo
2. 12. 2019, 08.29
Posodobljeno: 14. 7. 2020, 15.14
Deli članek:

Vsi vemo, da je prvi korak do uspešnega hujšanja z dolgoročnimi rezultati jesti manj. Najbolje je nehati jesti takoj, ko zaznate občutek sitosti, in jesti samo takrat, ko smo lačni. Sliši se preprosto, mar ne? Toda stvar ni tako enostavna, kot se zdi …

Shutterstock
Hungerblock

Poslušati svoje telo – je to res dobra ideja?

Pogosto beremo ali slišimo, da je treba zgolj poslušati svoje telo, ki nam bo sámo povedalo, kaj in kdaj potrebuje. Vse lepo in prav, ampak naše telo včasih kar kriči po sladkarijah ali vrečki čipsa. Pogosto se nam tudi po obilnem obroku cedijo sline po sladoledu ali kosu čokoladne torte.

Torej, telo poslušati ali ne poslušati? Lahko bi ga, vendar ...

Vse življenje jemo obroke, ko je zanje čas in ne ko smo lačni. Zelo zgodaj se torej naučimo ignorirati prave signale in poslušati napačne. Ko smo pod stresom, hlepimo po slanih prigrizkih. Žalost utapljamo v sladoledu in čokoladi. Naš odnos shrano je zapleten in čustveno obarvan zato »poslušati telo« ni vedno najbolj pametno.

Shutterstock
Hungerblock

Kako prepoznati prave signale?

Začeti je treba pri osnovah. Ko jeste hrano, jejte počasi. Poleg ne brkljajte po telefonu in ne glejte televizije. Vsak grižljaj temeljito prežvečite. Bodite pozorni na polnost želodca. Ključno je, da nehate jesti preden ste popolnoma siti.

Vendar, ali to pomeni, da morate nehati jesti, ko ste še lačni? Seveda ne.

Opazujte se med hranjenjem in vseskozi ocenjujte kako siti ste. Ko lakote ne čutite več, se ustavite. To je najboljši recept za izgubo teže in najboljši način, da se zares naučite znova prisluhniti telesu.

Obstajajo tudi triki ...

Dokazano je, recimo, da ljudje, ki si hrano naložijo na manjše krožnike, pojedo manj kalorij. Zveni preprosto, a deluje. Podobno načelo lahko uporabljate tudi pri nakupovanju; kjer je le mogoče, kupite manjše pakiranje izdelka. Možgane (ki imajo glavno besedo pri lakoti in sitosti) je namreč precej lahko pretentati. A obstaja še en trik ...

HungerBlock EXTREME

Pri Sensilabu smo razvili revolucionarni zaviralec apetita z naravnimi sestavinami, kot sta rožičevec in rjava alga. Deluje tako, da vašim možganom pošlje informacijo, da niste več lačni. S kapsulami HungerBlock EXTREME tako lahko zmanjšate vnos kalorij tudi do 600 kcal na dan! Kapsule so navdušile že ogromno Slovencev.

Nina: »Po nekaj dneh uporabe – prve spremembe!«

Nina zelo rada je. Še posebej pa ji delajo težave sladkarije, zlasti takoj po obroku. »Vsi, ki me poznajo, vedo, da imam zelo rada sladkarije in da si jih privoščim vedno po obroku, ker čutim nekakšno potrebo po dvigu sladkorja. Ko pa sem začela jemati te kapsule, se je tudi želja po sladkorju umirila. Po nekaj dneh redne uporabe, sem začela opazati prve spremembe.«

Nina je bila navdušena: »Kar naenkrat so se moje porcije manjšale, potrebe po hrani ni bilo, vsaj ne v takšnih količinah, kakršnih sem bila navajena pred temi kapsulami.«

Pridružite se zadovoljnim uporabnikom tudi vi in po posebni ceni kupite neverjetni HungerBlock EXTREME. Za omejen čas smo ga dobite v ponudbi KUPI ENEGA, ENEGA PODARIMO! Kliknite tukaj za nakup1+1 gratis.

Sensilab
Zadovoljna uporabnica, Nina M.