Objavili tudi seznam stroškov Krisovega zdravljenja

Za Krisove prijatelje je ostalo še toliko sredstev

A.S.
2. 12. 2019, 09.12
Posodobljeno: 2. 12. 2019, 09.48
Deli članek:

Medtem ko je Kris lahko užival v Dončičevi družbi, so pri društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki objavili seznam poravnanih stroškov Krisovega zdravljenja in sporočili, koliko sredstev je ostalo za ostale bolne otroke.

Facebook
"Ni papirja, ni problema," je družina zapisala v sobotni objavi na facebooku.

Na facebook profilu društva so se sprva zahvalili vsem, ki so prispevali sredstva za Krisovo zdravljenje.  

Zapisali so: "Z vašo srčno pomočjo smo zbrali donacijo, ki je omogočila akcijo "Podari življenje - za Krisa". Kris je že prejel najdražje zdravilo na svetu in je v objemu vseh nas na poti proti novim nasmehom, korakom. Hvaležni do neba in še več!"

Za zdravljenje v ZDA je Kris potreboval 2,3 milijona evrov. Društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki je otroku priskočilo na pomoč, Slovenci pa so v nekaj dneh zbrali in presegli zahtevano vsoto (3,98 milijonov evrov). Ker društvo še ni imelo statusa dobrodelne organizacije pa je prišlo do zagate. Palčico Pomagalčico so uslišali pri Društvu prijateljev mladine Slovenije: društvi sta namreč podpisali pogodbo o prenakazilu sredstev.

Sporočili so, da za Krisove prijatelje tj. za bolne otroke na računu ostaja še 1.666.437 evrov. Že v decembru pa naj bi pomagali petim malčkom in jim s tem, kot so zapisali, "pričarali prijaznejši in lepši vsakdan."

Prav tako so objavili celoten seznam stroškov Krisovega zdravljenja: stroški vize so znašali 456 evrov, zdravniškega spremstva na poti v ZDA 6.000 evrov, zdravila Zolgensma 2.007.576 evrov, poti iz Ljubljane v ZDA 129.000 evrov (v ta znesek je všteta tudi donacija poslovneža Miodraga Kostića, ki je poskrbel, da je družina z njegovim letalom varno prispela na cilj), poti od letališča v Los Angelesu do hotela 200 evrov, hotelske nastanitve 2.320 evrov in najema stanovanja do 11. decembra 9.800 evrov. Za vse druge stroške so odšteli še 1.219 evrov. 

Kris medtem v objemu Luke Dončića

Včeraj se je v dvorani pred košarkarsko tekmo v Staples Centru Kris srečal z Luko Dončićem. "Luka Dončić me je stisnil k sebi. Ta fant ima veliko srce," je družina ob tej priložnosti zapisala na facebooku. Trenutek pa so v objektiv ujele tudi kamere, ganljiv posnetek pa pove več kot tisoč besed.