ČISTO ČREVO

Buče, korenje in zelje preženejo zaprtost

T.D.
23. 11. 2019, 18.38
Posodobljeno: 24. 11. 2019, 15.02
Deli članek:

Zaprtost je kazalec, da v našem telesu ni vse tako, kot bi moralo biti. Kako se boriti proti njej in dodobra očistiti črevesje?

Dreamstime
Korenje varuje pred škodljivimi snovmi, pospešuje celično presnovo in deluje pomlajevalno.

Ob črevesju je kar 80 odstotkov celic imunskega sistema, in če je črevesje poškodovano, zasluzeno, polno strupov in ostankov hrane, vse to negativno vpliva na slabitev imunskega sistema. Od stanja našega črevesja je odvisno, katera hranila se bodo absorbirala in kateri toksini izločili, zato je dobro, da zanj poskrbimo. 

Naravni diuretiki

Zaprtost je kazalec, da v našem telesu ni vse tako, kot bi moralo biti. Kako se boriti proti njej? Začnite uživati v sveži zelenjavi, zelenjavnih juhah, svežem sadju, stročnicah in oreščkih. Vsak dan popijte vsaj dva litra vode. Ponujamo vam še nekaj učinkovitih naravnih diuretikov, ki pomagajo čistiti telo in odpraviti tudi zastajanje tekočine v telesu.

Buče

Buče delujejo protivnetno in spodbujajo telo, da porabi zaloge maščob. So bogate s karotenoidi, ki spodbujajo razstrupljanje telesa, varujejo pred oksidativnimi poškodbami in so naravna zaščita pred rakom. Buče imajo zelo malo kalorij, zato jih uporabljamo pri shujševalnih kurah, želodčnih in sladkornih boleznih, revmi ter protinu.

Peteršilj

Ta priljubljena začimba vsebuje spojino apiol, ki pospešuje izločanje strupenih snovi iz krvi in ledvic. Peteršilj je odličen diuretik, saj pomaga pri odvajanju vode in prečiščevanju telesa. Priporočljiv je za lajšanje revme in putike, pomirja krče v prebavilih ter uravnava krvni obtok.

Korenje

Korenje je okusno živilo, ki povečuje proizvodnjo sline in pomaga pri prebavi. Redno uživanje korenja pomaga pri preprečevanju želodčnih razjed in drugih motenj prebavnega trakta. Korenje varuje pred škodljivimi snovmi, pospešuje celično presnovo, deluje pomlajevalno, krepi imunski sistem, srce in ožilje, izboljšuje vid, pospešuje rast las in nohtov.