BOROVNICE, BRESKVE IN LUBENICA

S sladkim poletnim sadjem nad trdovratno maščobo

T.D.
28. 7. 2019, 09.31
Deli članek:

Poleti za občutek svežine in čilosti na svoj jedilnik uvrstimo večjo količino sezonskega sadja, ki pa je tudi odličen pripomoček za hujšanje.

Dreamstime
Dieta z lubenico je najučinkovitejša poletna dieta, ob tem namreč ne čutite lakote, prečistite telo, rezultati pa so vidni zelo kmalu.

Borovnice so bogat vir vitaminov B in C, a niso dobre le za zdravje, temveč tudi pomagajo pri hujšanju in prebavi. Vsebujejo namreč določene sestavine, ki porabljajo odvečno telesno maščobo. Študija iz Teksasa je pokazala, da lahko borovnice porabijo do 73 odstotkov telesne maščobe, zlasti učinkovito pa odpravljajo maščobe okoli trebuha. Sto gramov borovnic ima približno 57 kalorij.

Breskve za mladost in notranji mir

Uvrščamo jih med tako imenovana superživila za mladost in dobro počutje, zelo dobra izbira pa so tudi pri dietah – 100 gramov breskev vsebuje le okoli 45 kalorij. Kot naravno odvajalo imajo blagodejen vpliv na prebavo, ščitile pa naj bi tudi pred pojavom raka, srčnimi obolenji, kapjo in visokim krvnim pritiskom. Vsebujejo pomembne ogljikove hidrate, ki telo oskrbujejo z življenjsko energijo. Za breskve je znano, da hitro povrnejo energijo, če je telo že dlje časa izpostavljeno povečanemu telesnemu in duševnemu pritisku. Po poletnih aktivnostih si torej kot dietno izbiro in za energijsko ravnovesje privoščimo breskev. Odlični načini uživanja breskev so v obliki sadnega napitka, jogurtov ali sokov.

Dreamstime
Sadje jejmo sveže ali pa iz njega pripravimo zdrav mlečni ali jogurtov napitek.

Lubenica za občutek sitosti

Kljub sladkemu okusu vsebuje malo sladkorja, je praktično brez maščob in lahko prebavljiva. Dieta z lubenico je najučinkovitejša poletna dieta, ob tem namreč ne čutite lakote, prečistite telo, rezultati pa so vidni zelo kmalu. Po enem tednu lahko shujšate tudi toliko, da začnete nositi za eno konfekcijsko številko manjša oblačila. Poskusite torej pojesti rezino lubenice pred glavnim obrokom. Rezina lubenice ima namreč samo 15 kalorij. Po lubenici boste takoj bolj siti, zato boste zagotovo pojedli manj. S svojim delovanjem blaži predmenstrualno napetost, poskrbi za redno odvajanje blata ter iz telesa izloča odvečne snovi in strupe.