Čajevec in meta

Od vodke do eteričnega olja

Tea Dečman
5. 5. 2019, 20.40
Deli članek:

Bolečine v ušesih uspešno odganjata sezamovo in olivno olje.

Dreamstime
Če je otrok mlajši od enega leta, eterično olje vedno zmešajte s primerno kremo, ki jo lahko skupaj s kapljico eteričnega olja nanesete v uho.

Pri blažjih bolečinah v ušesih se zelo dobro odrežejo tudi druge sestavine iz domače shrambe. V boleče uho lahko štirikrat dnevno nakapljate štiri kapljice raztopine iz dveh žlic jabolčnega kisa in dveh žlic tople vode. Če nimate predsodkov do alkohola, vam lahko na pomoč priskoči tudi vodka, ki lajša bolečino in uničuje bakterije – tri kapljice vodke (ki mora biti na sobni temperaturi) nakapljajte v boleče uho.

Bolečine v ušesih uspešno odganjata tudi sezamovo in olivno olje, ki ju lahko ogreta nakapljate v boleče uho. V boju proti ušesnim vnetjem sta se izkazali tudi eterični olji čajevca in mete, s katerima pa morate ravnati zelo previdno. Najbolje je, da nekaj kapljic eteričnega olja zmešate z olivnim oljem, zato da ga razredčite, in šele potem nakapljate v boleče uho. Kapljico eteričnega olja lahko otroku namažete tudi po zunanji strani ušesa oziroma za ušesom, pri tem pa pazite, da koncentrirano eterično olje ne zaide v uho.