Visoka odškodnina za Johnson & Johnson

S tem pudrom tvegate raka

M.K.
3. 5. 2016, 11.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ameriško sodišče je podjetju Johnson & Johnson naložilo plačilo odškodnine v višini 55 milijonov ameriških dolarjev neki ženski, ki je zaradi uporabe njihovega pudra zbolela za rakom na jajčnikih.

Podjetje Johnson & Johnson obtožujejo za neustrezno opozarjanje uporabnikov pred povečano nevarnostjo obolevnosti za rakom na jajčnikih.

Sodba, na katero so bodo pri podjetju Johnson & Johnson (J&J) pritožili, je bila že drugi zaporeden poraz tega podjetja, ki se sooča s približno 1.200 tožbami zaradi neustreznega opozarjanja potrošnikov na tveganje za rakom pri uporabi njihovih izdelkov na osnovi smukca.

Po tritedenskem sojenju na državnem sodišču v Missouriju, so porotniki odločili v korist Glorie Ristesund, in ji prisodili 5 milijonov dolarjev za nadomestilo škode in 50 milijonov dolarjev za kazensko odškodnino.

Ristesundova je na sodišču povedala, da je že več desetletij uporabnica J&J pudrov, vključno z izdelki Baby Powder in Shower to Shower Powder, za osebno higieno spolovil. Kot trdijo njeni odvetniki, so ji zdravniki diagnosticirali raka na jajčnikih in so ji morali operativno odstraniti rodila ter opraviti še več drugih operativnih posegov.

Predstavnica podjetja J&J za stike z javnostmi Carol Goodrich je po razsodbi povedala, da takšna sodba nasprotuje 30-letnemu raziskovanju, ki so ga v podjetju opravili za zagotovitev varnosti kozmetičnega smukca. Podjetje se bo na razsodbo pritožilo in bo še naprej zagovarjalo varno rabo njihovih izdelkov, je še povedala.