Zdravje

Svet UKC Ljubljana ponovno s soglasji za delo pri drugem delodajalcu

T.C.
19. 1. 2016, 18.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je v petek na dopisni seji dal 21 zaposlenim ponovno soglasje za delo pri drugem delodajalcu. Prav tako so dali soglasje k novim vlogam za delo pri drugem delodajalcu, a števila teh vlog niso sporočili.

STA
UKC Ljubljana

Svet UKC Ljubljana je namreč na seji 14. oktobra odločil, da 32 zdravnikom ne da soglasja za delo pri drugemu delodajalcu. Kot razlog so navedli, da želijo skrajšati čakalne dobe znotraj UKC. Zaradi tega so v zdravniškem sindikatu Fides napovedali vložitev tožb.

Nato je predsednik sveta UKC Tomaž Glažar 11. novembra predlagal, naj zaposleni, ki so jim zavrnili vlogo za soglasje, ponovno zaprosijo zanj.

STA
Določili bodo tudi besedilo razpisa za generalnega direktorja.

Ponovno je vlogo za soglasje očitno dalo 21 zaposlenih, saj z UKC sporočajo, da je svet dal soglasje za vse vloge. Gre za vloge za delo pri drugih javnih zavodih kot tudi pri zasebnikih.

Prav tako so v petek odločali o novih vlogah za soglasje k delu pri drugem izvajalcu, ki pa je zasebnik. Dali so soglasje k vsem vlogam. Koliko je teh soglasij, iz UKC niso sporočili.

In čeprav je Glažar napovedoval, da bodo po novem obravnavali vsako vlogo za soglasje posebej, pa so tokrat odločali še o celotnem seznamu prošenj. Prav tako očitno UKC še ne bo "posojal" svojih zaposlenih drugim javnim zdravstvenim zavodom le v okviru bilateralnih pogodb z drugim zavodom, kot so to storili z UKC Maribor pri pomoči glede pomanjkanja anesteziologov.

Arhiv Svet24