Zdravje

Lifting je lahko povsem naraven

sn
16. 1. 2016, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Joga obraza je najbolj dobičkonosna vadba: tako malo vložimo, pa toliko dobimo. Obraz je pač zemljevid naše osebnosti in kaže, kaj vse se dogaja znotraj telesa, uma in duha. In na ogled je vsem: nam, v ogledalu, in ljudem okoli nas.

Arhiv Svet24
Obrazna joga je naravni lifting obraza in fitnes obraznih mišic hkrati, poleg tega pa treniramo in aktiviramo žleze in notranje organe ter pretočnost telesa.

Z vadbo joge se nam obraz definira, mišice pridobijo volumen, kar gladi gubice, koža zasije, dlesni se prekrvijo in postanejo bolj zdrave in čvrste, sluznica se navlaži, možgani se prebudijo, prav tako zaloge energije, žleze v glavi se aktivirajo in tako celoten organizem zavibrira ter se regenerira.

Optimalno stanje obraza je ključnega pomena za naše zdravje, videz, energijo, fizični, mentalni in duhovni razvoj.

Direktorska pisarna

Jasenka Novak Beguš, strokovnjakinja za obrazno jogo, poudarja, da je področje od vratu navzgor direktorska pisarna našega organizma. Ko pridno vadimo z njo, nam to prinaša izjemne učinke; zasijemo navznoter in navzven.

Možgani, živčevje, žleze, stičišče stotih meridijanov, morje akupresurnih točk, izpis stanja vseh notranjih organov – in kar 57 mišic (z jezikom vred celo 58) imamo na tem delu. Ko so te v optimalnem volumnu in na svojem mestu, celotna pisarna deluje. Zaradi tega smo mladi po videzu in po počutju.

»Mišice obraza (še posebej mišica temporalis na lobanji) so namreč strateškega pomena za aktivacijo žlez v glavi, te pa nadzirajo delovanje celotnega endokrinega sistema. Od njega je odvisno vse. Ko je hormonsko stanje v ravnovesju, smo v procesu regeneracije in cvetenja; obraz je poln, v formi in brez gub.«

svet24
57 mišic imamo na področju glave, z jezikom vred se številka povzpne celo na 58.

Vedno ko vadimo z obrazom, obenem treniramo žleze in notranje organe ter našo pretočnost. Gube niso nič drugega kot energetski zastoji. Idealno stanje pa je, da življenje neomejeno steče po nas.

Zakaj vaditi z obrazom?

Z obrazno jogo se pomladimo, zdravstveno okrepimo in duhovno pomladimo. »Kaj ni zanimivo, da se na primer zavedamo, da moramo ob hujšanju nujno vaditi, sicer nam bo koža visela; na obraz pa večina pozabi? In se potem včasih naredi velikanska škoda, ki bi jo bilo zlahka mogoče preprečiti – in ki se jo da s pridnostjo popraviti,« razmišlja Jasenka Novak Beguš iz centra Care nature.

Svet24
Idealna situacija je, da življenje neomejeno steče po nas.

Obraz je med drugim tudi najboljši diagnostični aparat na svetu, kar jih je; z njega je mogoče razbrati zdravstveno stanje (povešena veka na primer kaže na oslabljenost vranice; navzdol obrnjeni ustni kotički kažejo, da maternica gravitira; področje žlebiča nakazuje našo plodnost, spodnja veka stanje ledvic ...) pa tudi dejansko stanje na vseh drugih področjih našega življenja. Na primer senčni del obraza kaže na dogajanje v partnerstvu, področje med obrvmi palačo življenja, obrvi sorodnike …