Zdravje

Kdor ga pije, v postelji dlje zdrži

Tamara Pirih
7. 11. 2015, 08.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nekaj kozarcev piva pred spolnimi odnosi moškim pomaga, da se bolje izkažejo v postelji. Zaradi železa so bolj vzdržljivi, zaradi fitoestrogenov iz alkohola pa orgazem doživijo pozneje.

Profimedia
Pivci piva imajo bolj intenzivno erekcijo.

Obstaja verovanje, ki pa ga potrjujejo tudi dosedanje znanstvene raziskave, da alkohol zmanjšuje libido, kar pomeni, da moškim v postelji dela predvsem škodo, saj njihova spolna dejavnost tako menda ne more dolgo trajati. Vendar najnovejše odkritje seksologinje dr. Kat Van Kirk temelji prav na nasprotni tezi – in ta bo razveselila vse ljubiteljice in ljubitelje piva. Pravi namreč, da nekaj kozarcev piva pred seksom moškim pomaga, da se bolje izkažejo v postelji. V svoji knjigi o rešitvah za zakonsko življenje in seks Van Kirkovaopisuje štiri načine, kako lahko moški kar najbolje izkoristijo dobre učinke piva.

1. Seks traja dlje časa

V pivu so velike količine fitoestrogena, ki dokazano vpliva na moškega tako, da ima lahko spolne odnose dlje časa, saj orgazem doživi pozneje. Gre za rastlinske estrogene oziroma naravne kemijske snovi, ki delujejo podobno kot ženski spolni hormon estrogen.

2. Intenzivnejša erekcija

Temno pivo je še boljše od svetlega, saj vsebuje veliko železa, kar spodbudno vpliva na prekrvitev in dovajanje krvi v penis. Zaradi tega so erekcije daljše in intenzivnejše.

3. Manjše tveganje za infarkt

Moški, ki v mejah normale vsak dan pijejo pivo, so v fizičnih aktivnostih bolj vzdržljivi od tistih, ki ga sploh ne pijejo. Poleg tega so pivci piva za kar 31 odstotkov manj izpostavljeni tveganju za srčna obolenja, infarkt ter možgansko kap, so odkrili italijanski znanstveniki.

4. Boljša prebava

Pivo uravnotežuje metabolizem, kar pomeni, da ljudje, ki ga pijejo, načeloma nimajo težav z nervoznim črevesjem sredi seksualnih igric. Bogato je s probiotiki in vitaminom B, ki blagodejno delujejo na prebavo.