Zdravje

NAGRADNA IGRA: Težave z zobmi? Niste edini!

Oglasno sporočilo
6. 11. 2015, 16.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Parodontalno bolezen najbolj poznajo tisti, ki se z njo soočajo. Raziskave kažejo, da ima 98 odstotkov Slovencev eno od oblik omenjene bolezni.

Izberite pravo zobno ščetko!

Ne čakajte na krvavenje, saj je vnetje prisotno že veliko prej! Sprva ga opazimo med ščetkanjem zob ali med nitkanjem, sčasoma lahko krvavimo tudi kar tako. Dlesni lahko spremenijo barvo iz zdrave rožnate v rdečo ali celo vijoličasto, poleg tega nemalokrat zatečejo. In še en znak je, ki lahko nakazuje na parodontalne bolezni: ustni zadah. Če se vam majejo zobje ali vam ob zobu izteka gnoj, nemudoma obiščite zobozdravnika, to sta resna znaka, ki ju ne smete spregledati in sta alarm za zdravje ustne votline.

Paradontoza v večini primerov nastane zato, ker si ne znamo pravilno očistiti zob ali to ne počnemo dovolj osredotočeno. Prav tako pa je tudi pomembna pravilna izbira pripomočkov za nego zob. Zato se izognite bolezni, investirajte čas in energijo v ponovno učenje pravilnega ščetkanja zob in izberite kakovostne pripomočke za njihovo nego. Ta investicija se vam bo povrnila v obliki zdravega nasmeha!

Kako nastane parodontalna bolezen?
Največji delež prispevajo bakterije. Te se kopičijo v zobnih oblogah, kjer sproščajo toksine in encime. Od rahlih vnetij in krvavitev počasi načnejo globlja tkiva in čeljustno kost. Dlesni se počasi "spuščajo", zobje so navidezno večji. Ko izčrpamo vse preventivne postopke, je potreben kirurški poseg.

Nečisti zobje so potencial za resne bolezni
Čisti prostori med zobmi so ključnega pomena iz več razlogov. Zaradi svoje oblike in strukture dlesni je večja verjetnost, da se očistijo slabše ali sploh ne. To vodi do zobne gnilobe, ki se rada razvije prav v prostorih med zobmi, in do vnetja dlesni, ki se po navadi začne v teh težje dostopnih predelih. 
Delovanje parodontalne bolezni ni omejeno le na ustno votlino, saj nezdravljena lahko povzroči številne resne bolezni. 

Za zdravje zob lahko največ naredimo sami!
Preventivni zobozdravstveni pregledi so ključni za ohranjanje dobrega ustnega zdravja. Da res ostanejo samo preventivni, mora z redno in kakovostno ustno higieno poskrbeti vsak sam. Gre za področje, h kateremu je treba pristopiti celostno. K temu spadajo redno, pravilno in temeljito ščetkanje zob s kakovostno zobno ščetko, uporaba kakovostnih pripomočkov za ustno nego in skrb za uravnoteženo prehrano. 

Promocijsko gradivo
Philips Sonicare DiamondClean

Kako izbrati pravilno ščetko?
Razvoj zobnih bolezni, ki dolgoročno vplivajo tudi na naše splošno zdravstveno stanje, je največkrat posledica površne ustne higiene. Zato je vredno izbiri pravih pripomočkov za nego ustne votline nameniti dodatno pozornost.
Zobne ščetke Sonicare že od leta 1980 veljajo za inovacijo na področju ustne higiene in do danes ostajajo unikatne. Sonična tehnologija namreč zagotavlja izjemne učinke pri rednem ščetkanju zob, zato med zobnimi strokovnjaki po vsem svetu velja za najbolj priporočeno.


Električne zobne ščetke Sonicare s sonično tehnologijo nežno, a hkrati učinkovito, čistijo zobe in dlesni. Njihova prednost je v dinamičnem fluidnem delovanju, ki ustno votlino temeljito očisti tudi na težje dostopnih mestih. 
Učinkovitost delovanja ščetk definiramo z dvema funkcijama, hitrostjo gibov in dolžino premikanja ščetin. Večina zobnih ščetk ustreza le enemu od dveh kriterijev, ščetke Sonicare pa dosegajo oba. Hitrost premikanja ščetin je pri Sonicare namreč kar 31.000 gibov na minuto, doseg ščetke pa 4-5 mm v premikih naprej-nazaj.

PHILIPS SONICARE NAGRAJUJE
Sedaj je z malo sreče nova zobna ščetka Philips Sonicare DiamondClean lahko vaša. 

SODELUJTE V NAGRADNI IGRI!

Philips Sonicare DiamondClean