Zdravje

Zasebni zdravniki in zobozdravniki na dvodnevnem srečanju v Novi Gorici

STA / T.C.
15. 5. 2015, 09.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zdravniška zbornica Slovenije skupaj s strokovnim združenjem zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov danes v Novi Gorici pripravlja dvodnevno spomladansko srečanje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov. Med drugim bodo govorili o zamislih za zdravstveno reformo in delovnopravni zakonodaji.

Thinkstock

Na srečanju bodo govorili o idejah za zdravstveno reformo oz. o strategiji za izhod slovenskega zdravstva iz krize, ki jo je pripravila Koordinacija zdravniških organizacij, prav tako bodo predstavili zavarovalniške sisteme v Evropi.

Planet TV

V Sloveniji je več kot 1500 zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov, ki se, kot navajajo v zdravniški zbornici, gotovo najbolj neposredno zavedajo težav, v katerih je slovensko zdravstvo. "Naša želja je, da tisto, kar je dobro v našem zdravstvu, ostane, spremembe pa so zaradi velikega napredka medicine ob nedopustni nepreglednosti v načinu plačevanja naših storitev nujne," so sporočili.

Na srečanju bodo danes tudi predstavili projekt Certifikat SQ - slovenska kakovost v mikro, malih in srednjih zdravstvenih organizacijah, kar je pomembno zlasti zaradi sprejetja evropske direktive o pretoku bolnikov, navajajo na zbornici. "Znak slovenske kakovosti SQ je evropsko priznan. Majhni zasebni izvajalci želimo dokazati kakovost svojih storitev tudi na tak, uradno priznan način, saj nam podatki iz anket med našimi bolniki v tem razmišljanju pritrjujejo," pojasnjujejo.

V sobotnem delu srečanja bodo obravnavali vsebine s področja delovnopravne zakonodaje. Zasebni izvajalci so za to področje zainteresirani tako kot delodajalci, pa tudi kot tisti izmed slovenskih zdravnikov, ki že najdlje opozarjajo, da je treba delo vseh zdravnikov urediti na jasen način. Prav tako bodo imeli predavanje na temo, kako se otresti stresa po službi.

STA, arhiv Svet24