Zdravje

Spomladansko čiščenje možganov

Lea Pufek
17. 4. 2015, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Tudi naš um, naši možgani vsake toliko časa potrebujejo čiščenje. In pomladni čas je kot nalašč za to, da vse, kar je natrpano v naši glavi, spravimo ven, glavo prezračimo in temeljito preučimo, kaj od vsega, kar ves čas zaseda naše možgane, je še vredno ohraniti, česa pa se za vedno znebiti.

Thinkstock

Preživete ideje in vzorci razmišljanja so namreč prav tako nepotrebna navlaka, ki nas ovira pri vsakodnevnem razmišljanju in opravilih.

Kadar imamo prepolno glavo, so naše misli pogosto nemirne in neosredotočene. In potem navadno pride do tistega paradoksalnega pojava, ko imate v glavi toliko, da vaši možgani povsem zmrznejo in lahko rečete le, da imate povsem prazno glavo. In tudi ko opravite vse, kar ste si zadali v svoji glavi, so vaše misli še vedno natrpane in dobite občutek, da ste nekaj vendarle pozabili. Ta nenehna obremenitev in zatrpanost naših misli za nas predstavlja velik stres, zaradi katerega svojih vsakdanjih opravkov ali dela ne moremo temeljito opraviti, zaradi tega ponoči ne moremo spati, pogosto se celo zgodi, da zaradi tega stresa popusti tudi naš imunski sistem. A dejstvo je, da je večina stvari v naših glavah tam povsem po nepotrebnem. In čas spomladanskega čiščenja je idealna priložnost, da v svoje življenje vpeljete tudi nekaj novih rutin, ki vam bodo pomagale prevetriti možgane in jih nekoliko umiriti.