Zdravje

Kot nalašč za zdravje in dobro počutje

R.T.
4. 3. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Le streljaj od slovenske vzhodne meje se v hrvaškem naravnem cvetličnem vrtu pod domačim imenom skriva Svet zdravih užitkov. LifeClass Terme Sveti Martin so ustvarjene za sprostitev, svoje goste pa razvajajo v sinergiji z okoljem in naravnimi danostmi. Poleg športnih aktivnosti in kulinaričnega raziskovanja lokalne pridelave pa dajo v zeleni oazi veliko tudi na zdravje in dobro počutje. Slednje se skriva antropozofskem nauku hrama življenja »The Temple of Life«, SPA in Wellness razvajanjih ter v Lumbalis centru za zdravljenje težav, povezanih s hrbtenico.

LifeClass

»The Tempel of Life«, vir harmonije telesa, uma, duše in duha

Prenovljeni bazenski kompleks »The Temple of Life« je zaživel na temeljih antropozofije, ki je pravzaprav skupek ezoteričnega znanja o duhovni naravi človeka sveta in vesolja. Filozofija se nanaša na uravnoteženje telesa, uma, duše in duha, kar predstavlja predpogoj za zdravje posameznika in s tem celotne družbe. Njen utemeljitelj Rudolf Steiner je veliki um 20. stoletja, ki je s svojimi idejami pustil močan odtis tudi na današnjem načinu življenja. Med drugim je začrtal številne smernice na področju izobraževanja, medicine in kmetijstva. Je idejni oče vsem dobro poznane Walfdorske šole, dokazano uspešna je tudi antropozofska medicina, biodinamično kmetijstvo pa je osnova zdravo pridelane hrane.

LifeClass

Po korakih Steinerjeve filozofije

S Steinerjevo antropozofsko filozofijo, ki zagovarja pogled na življenje kot celoto, se ujema tudi arhitektura kompleksa »The Temple of Life«, ki pripoveduje tisoče zgodb. Antropozofski nauk uči, da je življenje posameznika in s tem povezano življenje družbe, razdeljeno v različne faze, ki predstavljajo osem planetov. Na steni hrama življenja »The Temple of Life« je tako osem metrov velik krog življenja z osmimi elementi. Nosilni stebri v obliki spirale predstavljajo DNK, postavljeni pa so v beli barvi Svetega duha, ki nas uteleša v večnosti. V samem centru hrama življenja je postavljen vrelec mladosti, iz katerega se vije spirala – DNK oziroma življenje, ki izhaja iz neživega atoma. »The Tempel of Life« pa ne navdušuje le z arhitekturo in njeno sporočilnostjo, temveč tudi z zdravilno temomineralno vodo. Slednja skriva edinstveno blagodejno kombinacijo mineralov: Na - Natrij (za zdravljenje artritisa in anti–ageing), K - Kalij (ki ugodno vpliva na srce in razstrupljanje), Fl - Flour (za zdravljenje osteoporoze), J - Jod (za zdravljenje ščitnice), Li - Litij (za antistres in antidepresijo) in Sr – Stroncij (za ohranjanje kostne gostote).

LifeClass

1800 m2 za sprostitev
Neskončni užitki in razvajanja se raztezajo na kar 1.800 m2 površine Spa in Wellness centra Najtežja je tako najbrž izbira ene izmed več kot tridesetih masaž, med katerimi izstopa domača »hišna masaža Sveti Martin«, pri kateri se uporablja olje, narejeno iz grozdnih pešk. V oazi »Thai Relaxining corner« pa goste s svojimi tehnikami vabijo tudi strokovnjaki tajske masaže. Za piko na i se v Spa in Wellness centru odpira Svet Savn, kjer savne za vse okuse dopolnjujejo ledene jame, Kneipp kopeli, masažni curki in tuši deževnega tropskega gozda ter ledene megle. Obiskovalce premami tudi zvezdnato nebo ter zaslužena sprostitev ob zdravih napitkih in sadju. V medžimurskem Svetu zdravih užitkov se skriva tudi lepotni kotiček: strokovnjaki v Lepotnem centru poznajo trike, s katerimi ukanijo čas, ki se odraža na naši koži.

LifeClass

Zdravljenje hrbtenice z blagodejno termomineralno vodo

Razvajanja za dušo in telo ter športne aktivnosti lahko obiskovalci Term nadgradijo z obiskom Lumbalis centra, enega vodilnih hrvaških centrov zdravja. Slednji je specializiran za zdravljenje bolezni hrbtenice ter edinstven predvsem v tem, da strokovnjaki fizioterapevti in kineziologi izvajajo terapije s pomočjo blagodejne termomineralne vode. V Lumbalis centru skrbijo tudi za nosečnice, v pomoč pa so jim s pripravami na porod. S posebnim rekreacijskim programom poskrbijo, da so bodoče mamice brezskrbno aktivne tudi ob rasti dojenčka v trebuhu ter posledični povečani telesni teži, spremembah v srčno žilnem ter mišično-skeletnim sistemom. Nosečnica se s pomočjo strokovnjakov, ki skrbijo za njeno in otrokovo zdravje, z boljšim psihofizičnim zdravjem lažje pripravi na porod in materinstvo.

LifeClass

Slana soba za zdravljenje bolezni dihal in kože

V Lumbalis centru je tudi slana soba, kjer je haloterapija v pomoč pri dihalnih motnjah, ki nastajajo kot posledica zimskega prehlada, težav z astmo, bronhitisom ali drugih tegob. Ne glede na to kakšna je težava, nas ovira pri vsakdanjih aktivnostih. Terapevtska metoda za zdravljenje bolezni dihal in kože temelji na vdihovanju mikrodelcev kristalne soli, suha aerosol kamena sol pa deluje blagodejno na telo. Zdravljenje poteka na temperaturi med 20 in 25 °C ter 40-50 odstotni vlagi zraka. Za piko na i, pa se gost hkrati prepušča tudi barvni- ter glasbeni terapiji. Pri profesionalnih in rekreativnih športnikih je haloterapija učinkovita tudi pri prečiščevanju dihalnega sistema in povečanju pljučne kapacitete.

LifeClass

V medžimurskih Termah obiskovalci združijo zdravje, rehabilitacijo, dobro počutje in sprostitev.