Zdravje

Izmenjavali so si zelenjavo

Tilen Pajek
21. 5. 2014, 21.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Dogodka v okviru druge slovenske Zelemenjave so se razveselili tudi prebivalci slovenske obale. Bilo je veselo in organizatorji so prepričani, da bodo dogodek ponovili.

Društvo Zdrav podjetnik

V sklopu druge vseslovenske Zelemenjave (potekale so v še triindvajsetih slovenskih krajih), so to soboto prve pridelke in sadike izmenjali tudi v Dekanih. Na Eko točki Parenzana je Društvo Zdrav podjetnik vsem mimoidočim oziroma obiskovalcem omogočilo menjavo prvih pridelkov, sadik domačih vrtnin, začimbnih in okrasnih rastlin ter vseh njihovih semen, izmenjali pa so si tudi vrtnarske knjige in seveda izkušnje iz prakse.

Cilj tovrstne menjave je solidaren in zabaven način povezovanja navdušencev nad dobrotami ter lepotami z domačega vrta. Pri Zelemenjavi lahko sodelujejo vsi, someščani in sovaščani, vrtnarski guruji ali popolni začetniki, mladi ali stari in ne nazadnje tudi tisti, ki imajo posajen le en lonček na balkonu, ali lastniki kilometrskih njiv.

»Z obiskom naše prve Zelemenjave smo zadovoljni. Obiskalo nas je kar nekaj ljudi, tako člani in prijatelji društva kot mimoidoči sprehajalci po poti Parenzana. Izmenjali smo si nekaj semen bučk, jagod, ajde in paradižnika ter si zaupali zanimive recepte in nasvete za gojenje teh rastlin,« za Svet24 povedala Heidi Bartolič iz Društva Zdrav podjetnik. Zelenjavno obarvano izmenjavo so obiskali ljudje dobre volje, mnogi pa so s seboj prinesli tudi slaščice iz domače pečice.