Slovenija

Štajerska pomaga

Gabrijel Toplak
21. 5. 2014, 20.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Mariborski župan Andrej Fištravec je v nenehnem stiku z županom srbskega Kraljeva Dragom Jovanovićem, s katerim usklajujeta, kako prizadetim usklajeno zagotoviti nujno pomoč.

STA, Facebook

Glede na katastrofalno stanje, ki zadnje dneve vlada v nekaterih državah na območju Balkana, so se za čimprejšnjo pomoč poplavljenim mestom na območju Srbije ter Bosne in Hercegovine odločili tudi v Mestni občini Maribor (MOM).

Tamkajšnji župan Andrej Fištravec se je namreč pred dnevi iz tega razloga nemudoma sestal s poveljnikom Civilne zaščite mesta Maribor Andrejem Verličem, vodjo Službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje Mestne občine Maribor Slobodanom Stojanovičem in mariborskim sekretarjem Rdečega Križa (RK) Slovenije Alojzom Kovačičem. Osrednja tema pogovora sta bili Srbija ter Bosna in Hercegovina, saj omenjeni državi po besedah Taje Kordigel iz mariborske občinske službe za odnose z javnostmi potrebujeta tudi »našo pomoč«.

»Sekretar RK je povedal, da je republiški RK od petka v stiku s kolegi iz RK Srbije ter Bosne in Hercegovine, ki ga nenehno seznanjajo, kaj potrebujejo. Vsi tisti Mariborčani, ki pa še vedno ne vedo, kako zbrane stvari dostaviti ustreznim službam, oziroma imajo potrebo po organizaciji prevoza, jih pozivamo, da stopijo v stik z regijsko izpostavo Uprave za zaščito in reševanje oziroma pokličejo na telefonsko številko 112,« je sporočila Kordiglova.

STA, Facebook

Sicer pa je mariborski župan, še poudarja občinska piarovka, tudi v stalnem stiku z županom pobratenega mesta Kraljevo Dragom Jovanovićem. »Z njim usklajuje, kako koordinirano zagotoviti nujno pomoč, ki jo bo kot humanitarno mednarodno aktivnost organizirala in koordinirala Mestna občina Maribor prizadeti občini Kraljevo. Župan Fištravec bo zato še ta teden poslal Verliča in Stojanoviča v to srbsko mesto, kjer se bosta na mestu samem seznanila s posledicami poplav ter se dogovorila, kako bi lahko Mestna občina Maribor najprimerneje neposredno pomagala pobrateni občini,« je povedala Kordiglova.

STA, Facebook