Zdravje

Kako mu je uspelo?!

N.J.
18. 5. 2014, 11.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V samo štirih mesecih je izgubil 20 kilogramov in popolnoma izklesal svoje telo. Kako mu je uspelo?

bodybuilding.com

45-letni Matt Manning iz Ohia je zaradi debelosti že imel težave s srcem, težje je dihal, to pa ga je pripravilo do tega, da se je odločil za veliko spremembo v svojem življenju. Zadal si je cilj, da bo spremenil svoj življenjski slog in poskrbel za svoje telo.

Prijavil se je na tekmovanje, ki je potekalo preko spletne strani Bodybuilding.com in pričel trenirati vsak dan. Spremenil je svoj jedilnik in ves čas objavljal o svojem napredku. Po štirih mesecih je dosegel neverjetno – popolnoma je spremenil svoje telo in zmanjšal odstotek maščobe v telesu s 26 odstotkov na le 5 odstotkov. S tem si je prislužil 50.000 dolarjev nagrade.

»Otroci pravijo, da sem videti kot super junak,« je povedal in dodal, da je hčerka ob gledanju sli pred spremembo dejala, da se ji prav smili, ker je bil videti tako grozno. »Vedel sem, da nujno rabim spremembo. Ko sem izvedel za to tekmovanje, sem vedel, da je to priložnost zame.«  Začel je uživati več obrokov na dan, zamenjal mastno in visoko kalorično hrano za bolj zdravo in vpletel treninge v vsakdan. Vse, kar je pojedel, je zaužil med 8. in 16. uro, nato pa se je 16 ur postil. In tako vsak dan, štiri mesece. 

Z zmago zaslužl 50.000 dolarjev

S spletne strani so ga z novico, da je zmagal, presenetili kar med treningom v fitnesu. »Bil sem v telovadnici, ekipa pa mi je naenkrat prinesla torbo, polno denarja! Mislim – kdo še to počne!« je navdušeno povedal in nemudoma poklical svojo ženo in jo obvestil o zmagi.