Zdravje

Dobrodelni primorski študenti

STA/M.J.
20. 5. 2014, 10.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V okviru projekta Zdravi maj Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) popoldne na trim stezi na Bonifiki pripravlja dobrodelni dogodek z naslovom Dobrodelna Bonifika v akciji. Osrednji dogodek bo dobrodelni tek, denar od prijavnin pa bo šel v Študentski sklad UP, ki je namenjen socialno najšibkejšim študentom.

Tek je ena izmed najpogostejših oblik rekreacije med Slovenci, saj zanj ne potrebujemo veliko drage opreme. S pomočjo dobrodelnega teka Uspešnih 6000 bodo zbirali sredstva za Študentski sklad Univerze na Primorskem, ki je namenjen socialno najbolj šibkim študentom, so zapisali na spletnih straneh študentske organizacije.

Pred samim tekom bo na vrsti prikaz osnovne tehnike nordijske hoje. Ta je lahko primerna oblika rekreacije za različne starostne skupine, saj je ena od nezahtevnih oblik športne vadbe, pri kateri je le malo poškodb.

Na dogodku, ki ga je finančno podprla koprska občina, bodo sredstva za socialno ogrožene študente poleg s prijavnino na dobrodelni tek v priporočenem znesku enega evra na udeleženca zbirali tudi prek prostovoljnih prispevkov za Piškot, ki piše zgodbo, ter srečelova.

Na stojnici bodo študentom predstavili tudi projekta Jem zdravo. Študiram s polno paro! in Piškot, ki piše zgodbo.

Že deseta izvedba Zdravega maja, s katerim želijo v ŠOUP študente in širšo populacijo spodbuditi k zdravemu načinu življenja in opomniti na pomen zdravega prehranjevanja in aktivnega preživljanja prostega časa, se je sicer začela 10. maja in se bo zaključila v sredo.