Zdravje

Za 13-letnico usodne zdravniške napake?

N.J.
18. 5. 2014, 21.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

13-letna deklica je potožila zaradi bolečin v trebuhu in starši so jo odpeljali v bolnišnico, kjer je že naslednje jutro umrla v sumljivih okoliščinah. Kot kaže, deklica ni umrla zaradi naravnega poteka dogodkov.

Facebook

Dve leti po njeni smrti na dan prihajajo podrobnosti, ki kažejo na to, da so bile za njeno smrt krive napake zdravnikov. 

Trenutno je 11 oseb osumljenih povzročitve smrti in lažnega poročanja javnosti. Kot so ugotovili preiskovalci, naj bi zdravstveno osebje ponaredilo njen zdravstveni karton in na njen izvaali napačne postopke zdravljenja. Ilaria Humber, 13-letna žrtev, je bila 27. aprila 2012 hospitalizirana na pediatričnem oddelku bolnišnice Parodi Delfino v Colloferru, po tem ko je po vrnitvi s šolskega izleta čutila bolečine v trebušnem predelu. Naslednje jutro je umrla zaradi zastoja srca.

Njenim bližnjim je medicinsko osebje povedalo, da je šlo za prirojeno napako, ki je bila vpisana tudi v njen zdravniški karton. Nekaj ur kasneje sta starša že pričela z organizacijo pogreba in avtopsija ni bila odrejena. Dan kasneje je operativni sektor carabinierjev zasegel njen zdravstveni karton, obvestil pristojne urade o dogodku in zahtevali so izvedbo obdukcije, ki so jo opravili komaj 10 dni po smrti deklice. Zaradi obdukcije so trupelce morali izkopati iz groba na pokopališču v Genazzanu. Deklica je imela težave v predelu črevesja. Zdravniki naj bi ji opravili rektalni pregled, a s sondo, namenjeno nosnemu pregledu. Kot so pokazale preiskave, naj bi bili zdravniki veseli, da jim je uspelo pregled opraviti, ne da bi preluknjali črevesje. 11 članov zdravniškega osebja je obtoženih uboja, potekajo pa še nadaljnje preiskave.