Zdravje

Hudo bolni Zoran na pomoč sotrpinom v Hospicu

Tomaž Mihelič
27. 4. 2014, 16.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zoran Garevski, ki se bojuje z zahrbtno boleznijo, je 14. aprila predstavil svojo zadnjo kolekcijo. A zbral je dovolj moči in energije za še en podvig.

Ni skrivnost, da se bojuje z zahrbtno boleznijo, o kateri je tudi sam javno spregovoril. Rak mu ni vzel poguma in ustvarjalne energije, saj so bile kreacije, ki jih je postavil na ogled, po besedah vselej kritične stroke ene najboljših, kar jih je ustvaril. A bolezen je prišla povsem nepričakovano.

Kmalu po prvi kemoterapiji je stisnil zobe in se z novo kolekcijo predstavil na jesenskem tednu mode. Takrat so mu prijatelji govorili, da ni pri pravi, saj potrebuje čas za okrevanje, vendar je poslušal svoj notranji glas. Le ustvarjanje ga lahko pozdravi, se je spodbujal in se obenem zavedal, da je fizično vse bolj izčrpan. A kljub temu, da bi moral zdaj misliti v prvi vrsti nase, na druge ni pozabil. 

Trenutno biva v Hiši hospica, prihodnji teden pa praznuje rojstni dan. Ker je s svojim delom oblikovalca, kostumografa in stilista močno zaznamoval vsa področja modnega dogajanja pri nas in ker se je kot človek usedel v srca mnogih, bo prav na njegov rojstni dan v Ljubljani modna revija, na kateri bodo njegovi prijatelji oblikovalci predstavili unikatne kreacije, inspirirane s subtilnostjo Zoranovega pristopa k delu.

Modni reviji bo sledila dražba teh kreacij, vsa zbrana sredstva pa bodo namenjena Hiši hospica. Modna revija bo odprta za javnost, saj želijo organizatorji privabiti čim več ljudi. Le tako bomo lahko skupaj prispevali prepotrebna sredstva za delovanje nepogrešljive, izjemno humanitarne Hiše hospica. Modna revija in dražba z dobrodelno noto bosta v torek, 29. aprila 2014, ob 20. uri v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana, Slomškova 18, Ljubljana.