Zdravje

Zdravljenje alergij z bioresonanco

Mateja Blažič
2. 4. 2014, 18.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Izredno uspešen način alternativnega zdravljenja alergij predstavlja bioresonanca, ki temelji na pridobivanju bioenergetskih podatkov o človekovem stanju in usmerjanju zdravilnih frekvenc tja, kjer je v telesu nastalo neravnovesje.

Terapije temeljijo na načelu, da se je telo sposobno pozdraviti samo, s pomočjo zdravilnih frekvenc, ki pripomorejo k ponovnemu vzpostavljanju ravnovesja. »Uporabljeno je načelo energije, s tem pa upoštevamo tudi energijo v telesu, in ne samo kemičnih in bioloških procesov,« pravi ga. Vesna Kovač, bioresonančna terapevtka iz centra Vitam v Ljubljani. »Že v preteklem stoletju so namreč fiziki in znanstveniki merili frekvence našega delovanja s fizikalnimi metodami in spoznali, da se na podlagi določenih frekvenc izboljša ali poslabša zdravje – prav te ugotovitve pa bioresonanca uporablja za terapije.«

Telesne celice namreč sprejemajo in se odzivajo na ustrezne vibracije, pri tem pa po načelu resonance lahko uravnavamo neravnovesja, tudi preobčutljivost na določeno snov oziroma alergen.

Splošno najbolj znana je bioresonanca pri zdravljenju alergij, ampak uspešna je tudi pri zdravljenju visokega pritiska, holesterola, sladkorne bolezni, meningitisa, zlomov, brazgotin, aknah, pri hujšanju, zdravljenju odvisnosti, multipli sklerozi, začetni demenci, migrenah, kroničnih obolenjih ledvic, prostate, črevesja, srčnih in pljučnih obolenjih, sklepnih težavah, stresu in psihičnih težavah in degeneracijah, kot so polipi, tumorji ali rak, pri zdravljenju vseh virusov, ki povzročajo akutna ali kronična obolenja, kot so prehlad, gripa, pljučnica, legionela, endometrioza, mononukleoza, hepatitis, HPV. 

Med terapijo pacient večinoma sedi, pri določenih terapijah tudi leži. Pomembno je samo, da je sproščen. Med tem v vsakem delčku sekunde nenehno potekajo frekvenčne informacije med aparatom in pacientom, dokler niso frekvence v telesu uravnovešene na fiziološko zdravo raven, pojasni ga. Kovač. »V tem procesu včasih čutiš mravljinčenje, tiščanje, toploto ali nič – kot da se nič ne dogaja. Po terapiji pa je včasih prijetna rahla utrujenost, ki pa po več terapijah izzveni.«

V centru Vitam uporabljajo za zdravljenje aparata BICOM in SCIO, ki oba delujeta na podlagi bioresonance, le da je prvi izvorno učinkovitejši pri nekaterih terapijah, drugi pa računalniška nadgradnja, ki nudi več podatkov in nekoliko več posebnih storitev, nam je pojasnila ga. Kovač. Pri prvem pregledu opravijo diagnosticiranje, da ugotovijo, kje vse je ravnovesje porušeno, na kaj je človek alergičen, nato sledijo terapije, s katerimi se izniči vplive, ki povzročajo bolezen, in sproži telesno moč samozdravljenja.

Že v diagnostiko je tako zajet pregled splošnega pacientovega stanja, na primer hormonsko stanje, stanje meridijanov, ravnovesje vitaminov in mineralov in prisotnost različnih virusov in bakterij. »Naše zdravje je namreč odvisno tudi od ravnovesja vseh vitaminov, mineralov, hormonov, encimov, ki se dopolnjujejo, podpirajo in omogočajo dobro počutje. Zato nič ne pomaga, če na primer v telo samo dodajamo kalcij, če ne upoštevamo delovanja obščitne žleze ali tudi prisotnost drugih mineralov in vitaminov,« pove ga. Vesna Kovač.

V nekaterih primerih se utegne zgoditi, da se bolezensko stanje najprej poslabša, preden izzveni. »Bolezen namreč nastaja prek akutnega stadija in preide v kronično, tako se dogaja tudi med razbremenjevanjem, zato prehaja iz kroničnega prek akutnega v ozdravitev. Zato se med procesom zazna kakšno poslabšanje. Občasne težave so tudi, če energija zaradi zastojev ne more premagati ovire, kar pa praviloma hitro mine,« pravi ga. Kovač.

Med terapijo alergije je poleg tega pomembna stoodstotna dieta, ki omogoči stoodstotni uspeh in prepreči zaplete. Po kontrolnem testiranju alergena, ki je praviloma negativen, pa se alergen spet lahko normalno uporablja ali uživa, kar je smisel vsega zdravljenja. Samo po uspešnem zdravljenju vseh alergenov pa je zagotovljeno življenje brez reakcij.